BuitenGewoon Filmwedstrijd van start: schrijf je nu in

Heb jij een grote passie voor de Gelderse natuur? En ga jij graag gewapend met je camera op pad? Dan is de BuitenGewoon Filmwedstrijd wat voor jou! Samen met jou gaan we op zoek naar de allermooiste films uit de Gelderse natuur.

De zoektocht draait om het mooiste beeldmateriaal gemaakt in het afgelopen anderhalve jaar tot nu (1 januari 2020 t/m 15 oktober 2021). Vanaf vandaag kun je jouw films en video’s insturen via de website van BuitenGewoon. De BuitenGewoon Filmwedstrijd bestaat uit drie categorieën:

Mobiel: Hierbij zoeken we het mooiste filmmateriaal wat jij met je smartphone hebt vastgelegd. Een bijzondere ontmoeting met wild tijdens een wandeling of een excursie? De maximale lengte van een fragment is 1 minuut.

Kort: Een indrukwekkende timelapse of een prachtig spektakel voor een nachtcamera? We zoeken de mooiste korte natuurvideo’s. Qua materiaalgebruik zijn er bij deze categorie geen restricties. De maximale lengte van deze video’s is 01:30 minuten.

Lang: In de categorie films van maximaal 4 minuten zoeken we prachtige verhalen uit de Gelderse natuur. Weet jij een tafereel als de bronst prachtig vast te leggen? Of geef jij ons een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van de bever? Deel het met ons! De winnaar van deze categorie ziet zijn of haar film tijdelijk opgenomen worden in de programmering van het Focus Filmtheater in Arnhem.

Het inzenden van materiaal kan tot en met vrijdag 15 oktober. Op zaterdag 27 november reiken we de prijzen uit tijdens een live-uitzending vanuit het Focus Filmtheater in Arnhem, waar alle kanshebbers op de prijzen op het grote doek voorbij zullen komen.

De Jury
De driekoppige jury van de wedstrijd bestaat uit filmmaker Luc Enting (WILD), meteoroloog en bioloog Margot Ribberink en natuurcameraman Dick Harrewijn. Zij nemen al het ingestuurde werk onder de loep en bepalen de uiteindelijke finalisten en winnaars. Voor de publieksprijs, de categorie ‘Mobiel’, maakt de jury alleen de finalisten bekend en zal er via een publieke stemronde een winnaar uit de bus komen.

Prijzen
Bij een wedstrijd horen natuurlijk ook prijzen! En wat wil je als filmmaker nou nog meer dan jouw werk zien schitteren op het witte doek? De winnaar van de categorie ‘Lang’ ziet zijn of haar film dan ook tijdelijk opgenomen worden in de programmering van het Focus Filmtheater!

Verder win je in de categorie ‘Kort’ een dag mee in het veld met natuurfilmer Luc Enting, die je een uniek inkijkje geeft in het vak.

De winnaar van de publieksprijs ziet zijn of haar werk schitteren in verschillende exposities en voorstellingen die voor de filmwedstrijd op de planning staan.

Verantwoord de natuur in
Zoals altijd, dus ook bij deze wedstrijd, is ons uitgangspunt dat wij als mensen in de natuur te gast zijn. Verstoring van dieren, of het zonder toestemming betreden van afgesloten gebieden past hier duidelijk niet bij.

Als we zien dat ingestuurd materiaal niet overeenkomt met deze visie kan er besloten worden om dit materiaal niet aan de wedstrijd mee te laten doen. Bij twijfels kan er ook contact worden opgenomen met de maker om te kijken hoe bepaalde opnames tot stand zijn gekomen.

Meedoen aan de wedstrijd? Schrijf je in via www.gld.nl/filmwedstrijd!

De BuitenGewoon Filmwedstrijd is een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Buitengewoon, Focus Filmtheater en de Provincie Gelderland.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in