Wethouder Siderius en directeur Boerenfijn activeren laatste zonnepanelen op dak De Bongerd

Wethouder Tjitske Siderius en directeur Habion, Peter Boerenfijn hebben dinsdag de zonnepanelen op de Bongerd Veste in gebruik genomen. Met het in gebruik stellen van de installatie begon de energiemeter te lopen. Het zonnedek van 336 panelen op het dak van de Bongerd Veste zorgt ervoor dat de algemene ruimtes door zonne-energie voorzien zijn van stroom. Ondanks de plannen voor nieuwbouw is er toch gekozen om zonnepanelen in gebruik te nemen omdat de zonnepanelen hergebruikt kunnen worden en elke dag dat eerder begonnen wordt met duurzame energie toch winst is.

Duurzamere bedrijfsvoering
Met het plaatsen van de zonnepanelen, heeft De Bongerd een gunstiger klimaat voor duurzame bedrijfsvoering gecreëerd. Het bestuur van De Bongerd geeft aan hiermee ook te denken aan de portemonnee van de bewoners. De panelen zorgen ook voor warmte aan de warmtepompen. Zo is de Bongerd Veste voorzien van een hybride verwarmingssysteem.
“Het mooie van deze panelen is dat ze eigenlijk hergebruikt zijn. Ze lagen werkeloos toe te kijken, maar onze technisch expert, Herman Docter, zag direct potentie om ze in te zetten.
Deze lijn van de inzet van duurzame energie, zet Habion zeker voort in de nieuw te bouwen Bongerd” aldus Boerenfijn.

“Dit soort initiatieven dragen bij aan de ambitie om een duurzame gemeente te zijn, wij zijn blij met iedere stap naar een duurzaam Hattem”, zei wethouder Tjitske Siderius, met onder meer Duurzaamheid in haar portefeuille. Na het in werking stellen namen aanwezigen een kijkje bij de zonnepaneleninstallatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in