Leer programmeren in de bieb!

Met plezier naar school deze zomervakantie? Dat kan bij de Zomerschool van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn er leuke programmeer workshops in de bibliotheekvestigingen.

Workshops in kleine groepjes
Kinderen van 6 t/m 10 jaar kunnen programmeren met Blue-Bot en Makey-Makey, voor kinderen van 10 t/m 12 jaar zijn er programmeer workshops met de Roboc@r.
De Blue-Bot en Makey-Makey workshops vinden plaats op woensdag 24 juli in Hattem, woensdag 14 augustus in Elburg en donderdag 29 augustus in Epe, steeds van 9.30 tot 11 uur.

De Roboc@r workshops vinden plaats op donderdag 25 juli in Hattem, donderdag 15 augustus in Elburg en woensdag 28 augustus in Epe, dit is van 9.30 tot 11.30 uur.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk, via onze webshop.

De kosten zijn € 2,50 per workshop, te betalen via de webshop.

Blue-Bot en Makey-Makey
Kinderen van 6 t/m 10 jaar kunnen leren programmeren met de Blue-Bot robotjes en de Makey-Makey tijdens deze Zomerschool workshop bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.
Een Blue-Bot heeft 7 knoppen op zijn rug, maar kan ook via bluetooth geprogrammeerd worden door middel van een app.

Door de transparante buitenkant kun je goed zien uit welke onderdelen de Blue-Bot is opgebouwd en welke onderdelen in werking worden gezet wanneer je de Blue-Bot een opdracht geeft. De Blue-Bot kan tot en met 200 stappen geprogrammeerd worden, waardoor een eindeloze variatie aan routes kan worden gemaakt. Een echte uitdaging!

Met de Makey-Makey kun je functies van de computer overnemen met 2 draadjes! Verander alledaagse dingen in ‘Touchpads’ en gebruik ze om je computer aan te sturen! Zoals bijvoorbeeld muziek maken met een banaan. Hoe leuk is dat?

Roboc@r
Kinderen van 10 t/m 12 jaar kunnen programmeren met de fischertechnik modellen uit de Roboc@r tijdens deze zomerschool workshop bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De programmermobiel, genaamd Roboc@r, legt de basisprincipes van programmeren uit op basis van programmeersoftware, die wordt gebruikt om de fischertechnik-modellen te besturen. De Roboc@r is uitgevoerd met allerlei apparaten gericht op de toekomst. Door fischertechnik zijn grote apparaten uit de praktijk op klein formaat nagebouwd en de kinderen leren om deze apparaten, zoals een sorteermachine, een verkeerslicht of een rupsvoertuig zelf te bedienen en te programmeren. Uiteraard zijn er nog veel meer apparaten waarmee gewerkt kan worden. Dit gebeurt op een heel eenvoudige manier.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in