PoëziePoort met Tineke Meijer

De Dijkpoort Hattem is in 2016 gestart met het bieden van een podium voor poëzie. Op zondagmiddag brengt dit een samenzijn, belijden en bezinning tussen de dikke muren van de Dijkpoort. Op 1 juli is Tineke Meijer op dit Dijkpoort Podium te gast. Tineke Meijer (Groningen, 1945) woont sinds 1984 in Hattem met Wim Meijer en hun gezin. Na het overlijden van Wim beheert Tineke zijn nalatenschap bestaande uit duizenden boeken over kunst, cultuur, filosofie, literatuur, enz. Dit alles het liefst gedocumenteerd vanaf de schepping. Je kon een reis door de eeuwen maken als je zijn boekenkasten plank voor plank volgde. Onder de naam Willem L. Meijer werkte hij als docent en publicist. Hij tekende, schilderde en dichtte.

De poëzie van Wim Meijer staat centraal op de middag van 1 juli in de Dijkpoort, waarbij zijn vrouw Tineke, Willem L. Meijer zal laten spreken door zijn werk: zingeving op zondagmiddag in de intimiteit van de Dijkpoort Hattem. Via power-point wordt er werk van Wim getoond.

Het thema van de middag is ‘Ankers lichten’. “Als Wim naar een vers toe groeide werd hij stiller, als het vers klaar was, was het anker gelicht. Zo is Wim ook overleden”, aldus Tineke.

Zij neemt ons mee in de geschiedenis van Wim en illustreert dit met gedichten, kunst en muziek. Bij het onderdeel ‘vier jaargetijden’ zullen zijn gedichten over Hattem worden voorgedragen. Burgemeester Jan Willem Wiggers – samen met Edith Koridon de grondlegger van Poëzie Poort – zal deze middag openen.

Aansluitend is er een borrel met hapje, muziek en de gelegenheid de bundel ‘Ankers Lichten’, de CD `Ankers Lichten` en `Beeldgedichten en Beeldgedachten’ (een boek over werk van Rembrandt) te kopen en te laten signeren door Tineke Meijer. Ook zijn er boekenleggers te koop met een gedichtje van Wim.

Deze Poëziemiddagen in de Dijkpoort worden twee keer per jaar gehouden. Dichters kunnen hiervoor contact opnemen met Edith Koridon.