‘Hattem Roeit’ Zwolse grachten met nieuwe sponsoren

Zaterdag 16 juni roeien 5 teams van ‘Hattem Roeit’ de jaarlijkse wedstrijd in de Zwolse grachten. Ze roeien met de steun van 3 nieuwe sponsoren: Tijssen Kozijnen, Poot Tuincentrum en Bell Dredging Pumps.

De Zwolse Grachtenrace wordt beschouwd als een thuiswedstrijd voor sloeproeivereniging Hattem Roeit. De teams zijn dan ook al een aantal weken flink aan het trainen in de Zwolse grachten en op het Zwarte Water. Met maar liefst vijf teams is Hattem Roeit goed vertegenwoordigd in het deelnemersveld.

Starttijden
Om 10.45 uur klinkt het startschot voor de herenrace. De Wijsselland, de kleine 6-riems reddingssloep van Hattem Roeit, start als eerste. Later in de race verschijnen de Voorganck en d’Isela aan de start. Om 13.15 uur start de damesrace. Wederom verschijnen de sloepen de Voorganck en d’Isela aan de start.

Het parcours
De Zwolse Grachtenrace is circa 15,5 km lang. De sloepen starten bij het Rodetorenplein en roeien één rondje door de Zwolse grachten, om vervolgens het Zwarte Water op te gaan. Bij de Mastenbroekerbrug is het keerpunt van het parcours. Daarna roeien de teams nog twee rondjes door de Zwolse grachten om uiteindelijk te finishen bij het Rodetorenplein. Voor toeschouwers is dit een van de leukste sloeproeiwedstrijden om te bekijken omdat er voortdurend sloepen voorbij komen.

Nieuwe sponsoren
Hattem Roeit is blij met de steun van 3 nieuwe sponsoren, zo vlak voor de Zwolse Grachtenrace. Tijssen Kozijnen en Poot Tuincentrum, beiden uit Hattem, en Bell Dredging Pumps hebben besloten de vereniging te sponsoren. ‘Natuurlijk vinden wij het prachtig als andere mensen onze sport kunnen waarderen’, aldus Barbara Vastenhoud, secretaris van de vereniging. ‘Het sloeproeien is echter ook een erg materiaalintensieve sport, al zou je dat misschien niet verwachten. Dat er dan bedrijven zijn die ons willen helpen om het sloeproeien financieel mogelijk te blijven maken, waarderen wij enorm. Dat twee van de sponsoren uit Hattem komen vinden wij extra bijzonder.’