Zwembad de Marke nog niet open, maar werkzaamheden zijn op schema

Veel Gelderse zwembaden mogen deze week weer open. Ze moeten wel aan strikte procedures voldoen.

De Marke werd evenals alle andere zwembaden verrast door het besluit van het kabinet. “Net als iedereen gingen ook wij uit van een latere openingsdatum”, vertelt Martijn van Roon, directeur van MFC De Marke.

Buitensport kan, onder voorwaarden, maar binnensporten pas vanaf 1 september. De Marke had er dan ook nog niet op gerekend dat zwembaden alweer open mogen. “Helaas kan het zwembad in Hattem nu nog niet open, want op het moment wordt onderhoud uitgevoerd en deze werkzaamheden zijn nog niet afgerond, maar liggen wel op schema.”

Vervanging tegels
Het onderhoud bestaat uit het aanbrengen van nieuwe tegels in het zwembad. De achterliggende weken, tijdens de sluiting van het zwembad door de Corona-crisis, zijn de eerste voorbereidingen getroffen. “Zo is de watertemperatuur geleidelijk teruggebracht en is het leegpompen van het wedstrijdbad begonnen. Een proces van enkele weken”, aldus Van Roon. “Als het bad leeg is, kan de aannemer aan de slag en kunnen de oude tegels worden verwijderd. Als de nieuwe tegels volgens planning worden aangebracht, dan kan het bad naar verwachting medio juli weer open. We kunnen sowieso niet direct open, want het vullen van het bad kost tijd en het op temperatuur brengen van het water ook. Gemiddeld stijgt bij verwarming de temperatuur van het water met 1 graad per dag. Zodra het bad open kan, hervatten we de zwemlessen met een hogere frequentie. Op deze manier proberen we enige achterstand in te lopen.”

Aangepast sportprogramma
Nu buiten sporten weer mag, gaat zwembad De Marke vanaf 18 mei een aangepast programma aanbieden met tal van sportieve activiteiten die passen binnen de maatregelen. “Denk aan wandelen, fietsen, hardlopen en bootcampen”, vervolgt Van Roon. Op deze manier willen wij onze zwemgasten een stukje sport en ontspanning op een andere manier aanbieden. De deelname hieraan is gratis.
Op de website www.mfcdemarke.nl is meer informatie te vinden over het programma, de spelregels en het aanmeldproces.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in