Hippinksterconcours = paardensport én meer…

De Driehoekruiters en de Marleruiters houden van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei het Hippinksterconcours. Naast de ponysport op zaterdag en paardensport op maandag, zijn er ook dit jaar weer feestavonden op vrijdag- en zaterdagavond. Natuurlijk zal de kermis weer neerstrijken op het concoursterrein aan de Veldweg.

Feesttent
Op vrijdagavond van 20.00 tot 00.00 uur staat de Hattemse dj van Party Project in de ruim opgezette feesttent. Op zaterdagavond 19 mei vanaf 21.00 zet het Zwolse kwartet Juffr. Jannie de feesttent op zijn kop. De band tovert met behulp van versterkte akoestische instrumenten en vier goede zangstemmen klassieke en moderne pop/rocksongs om tot dansbare versies. Op maandagmiddag 21 mei komt het Wezepse feestkoor de Mulderssingers het Hippinksterconcours.

Kermis
Tijdens de optredens is de kermis ook geopend. Vrijdag 18 mei van 15.00 tot 00.00 uur, op zaterdag 19 mei van 13.00 tot 00.00 uur en op maandag 21 mei van 10.30 tot 21.00 uur.

Paardensport & shows
Op Pinkstermaandag kun je van het Hippinksterconcours niet alleen genieten van paardensport. In het promodorp is er vertier voor jong en oud op de kermis, op de kinderboerderij, ponyritjes, een enorme zandbak en een springkussen. Naast spannende springwedstrijden worden op het hoofdterrein ook shows gegeven met 24 kleine, gevlekte pony’s van Shetlandponystal Het Zesspan uit Kerk-Avezaath. De Shetlandpony’s zijn de hele middag op het terrein te zien, te knuffelen en te borstelen.

Horseboarden
Op maandagmiddag volgt ook een bijzondere demonstratie en wedstrijd. Horseboarding team The Flying Dutchmen uit Zwolle laat zien wat deze nieuwe sport precies inhoudt. Tijdens het horseboarden trekt een paard met zijn berijder een mountainboard (een soort groot skateboard) voort door een parcours met verschillende bochten en obstakels. Na een demonstratie volgt een wedstrijd.

Kijk ook op www.hippinkster.nl