DigiVitaler: leer omgaan met het Patiëntenportaal Huisarts

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers, tablet en internet en omgaan met websites van de overheid. Binnenkort wil de Bibliotheek ook een cursus “DigiVitaler: leer omgaan met het Patiëntportaal Huisarts” aanbieden. Deze cursus is gratis en bestaat uit twee bijeenkomsten. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te kunnen doen. De eerste les werke je in een demo omgeving, de tweede keer ga je het echte patiëntenportaal van je eigen huisarts in.

Medische diensten steeds vaker digitaal
Hierin leer je hoe je het patiëntenportaal van de huisarts gebruikt. Met zo’n portaal heb je overal toegang tot je medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kun je vragen stellen. Hier kan je je voorbereiden op een bezoek aan de huisarts. Meld je aan voor DigiVitaler, het lesprogramma van de Bibliotheek over Digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt.

Meld je aan voor de cursus
Een startdatum van deze cursus is er nog niet, omdat er eerst bekeken wordt of er voldoende animo is. Wel weten we al dat een laptop/tablet of smartphone én een koptelefoon/oortje nodig zijn tijdens de cursus. Deze dien je zelf mee te nemen. Je krijgt les in kleine groepjes. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Bij voldoende deelname wordt de cursus ingepland en gaat deze van start. Aanmelden kan via de balie van de bibliotheek of op deze pagina van de bibliotheek Noord Veluwe.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in