Subsidie aanvragen voor steun vaste lasten kan deze week nog

Heb je minder inkomen door de corona-crisis? En kan je daardoor je woonkosten niet meer betalen? Als dat zo is, vraag dan subsidie aan.

Woonkosten zijn: huur of hypotheeklasten en kosten voor elektriciteit, gas en water. De gemeente Hattem heeft daarvoor de TONK regeling. TONK betekent: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vorm van bijzondere bijstand.

Je kan de subsidie aanvragen:

  • als je in een huis woont waarvan je de hoofdhuurder of eigenaar bent;
  • als je minder geld krijgt door de corona-maatregelen;
  • als je de woonkosten niet meer (helemaal) kan betalen.

Je kan een TONK-uitkering tot en met 15 april 2021 aanvragen. Dit is voor de periode vanaf januari 2021. De uitkering duurt maximaal 6 maanden. Korter kan ook, langer niet. De uitkering is maximaal 500 euro per maand per huishouden. Het geld wordt om niet gegeven. Dat betekent dat je het niet hoeft terug te betalen. Ook telt het niet mee met je jaarinkomen voor de Belastingdienst.

Ook na 15 april blijft dat mogelijk, maar dan met ingang van de eerste dag van de maand waarin je de subsidie aanvraagt. Je kan de uitkering aanvragen op de website van de gemeente Hattem. Daar staat ook meer informatie. Vraag de uitkering aan als je hem echt nodig hebt, want hij is er niet voor niets!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in