Taizé in Andreaskerk

Twee keer per jaar wordt er in Hattem een Taizé-viering gehouden. De eerste van dit jaar vindt plaats op zaterdagavond 30 maart om 19.30 uur in de Andreaskerk.

Stilte en gebed
De viering wordt gehouden volgens de karakteristieken van de gebedsvieringen in de kloostergemeenschap in het dorp Taizé in Frankrijk. Er worden meditatieve liederen gezongen in verschillende talen, deze keer  begeleid door bugel en piano. Er is ruimte voor stilte en gebed en er is de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken.

Schemerlicht
In de nacht van 30 maart zal ‘de klok verzet worden.’ Voordat de zomertijd in gaat kun je nog één keer van een sfeervol ingerichte kerk met schemerlicht en veel brandende kaarsjes genieten.

Gelegenheidskoor
Voor het gelegenheidskoor zoekt de organisatie zangers en zangeressen zodat de liederen meerstemmig gezongen kunnen worden. Je kunt je hiervoor opgeven via taize@pknhattem.nl. Het repeteren begint op zaterdag 30 maart vanaf 18.00 uur.

Gratis toegang
De viering op zaterdag 30 maart duurt van 19.30 tot ongeveer 20.15 uur. De toegang is gratis. Voor bestrijding van de gemaakte kosten is er een collecte.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in