Waterpoloërs Z&PC Hatto Heim nestelen zich in de top van de competitie

Door een 7-9 uitoverwinning bij Zignea hebben de Hattemse waterpoloërs van Z&PC Hatto Heim goede zaken gedaan in het klassement. Door deze achtste zege op rij staat de ploeg nu tussen de drie ploegen die in eerste instantie streden om promotie.

Zij kwamen dit weekend niet in actie. Hatto Heim begon goed in Emmeloord. Al snel stond een 0-2 voorsprong op het bord, maar Zignea kon aanhaken door een manmeersituatie te verzilveren. Na de spelhervatting kreeg Hatto Heim ook een manmeersituatie die werd benut door Patrick Witteveen.

In de tweede periode zette Hatto Heim het goede spel voort. De ploeg liep via Wim Mensink en Rik de Graaf uit naar 1-5. Daarna kwam de klad erin bij de Hattemers. De communicatie werd slechter, er werd minder goed geanticipeerd en grote kansen werd niet binnengeschoten. De thuisploeg kwam terug, al wist Mensink tussendoor nog wel te scoren. Halverwege stond het 4-6.

In de derde periode was het stuivertje wisselen. Hatto Heim bracht tot twee keer toe de marge op drie, maar het was telkens Zignea dat vervolgens scoorde en het gaatje terugbracht tot twee doelpunten. In de slotperiode bleef het spannend, want het was de thuisploeg die de marge verkleinde tot één doelpunt. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren. Hatto Heim had de beste kansen, al waren zij daarbij erg ongelukkig in de afwerking. In de slotminuut kreeg Herman Roelofs een strafworp mee. Rick Mensink benutte de strafworp en schoot daarmee de Hattemers in veilige haven.

Periodestanden: 1-3, 3-3, 2-2, 1-1.
Doelpuntenmakers: Rick Mensink 3x, Wim Mensink 2x, Christiaan Fowler 1x, Rik de Graaf 1x, Patrick Witteveen 1x, Peter Luchtenberg 1x.

Stand na 15 van de 18 wedstrijden:
Triton Putten 15-31 +32
Flevo 15-30 +51
Z&PC Hatto Heim 15-30 +24
WZC-De IJssel 15-28 +10