Volleybalheren HVV pakken belangrijke punten

In de strijd om behoud van startrecht in de 1e klasse voor volgend seizoen, heeft HVV-heren vrijdag goede zaken gedaan door 2 punten uit Harderwijk mee te nemen in het duel tegen VVH 4 dat momenteel 4e in de tussenstand staat.

HVV stijgt daarmee van de ‘rode’ plek 11 naar positie 10, Maar is –met nog 5 wedstrijden te spelen– nog lang niet veilig.

De auto’s richting Harderwijk waren weliswaar gevuld met de voltallige HVV-selectie, maar midspelers Rob van der Meulen en Bert Brugman bleken niet tot beperkt inzetbaar. Bert hield het de 1e set vol, maar in de loop van de 2e speelde zijn blessure te veel op. Rob kon zijn kunsten zelfs helemaal niet vertonen.

De neutrale kijker zal zich in de loop van de 1e set hebben afgevraagd waarom de posities in de ranglijst zo verschillen,; HVV haalde een goed niveau en blijkbaar had VVH een mindere avond, want gedurende de gehele wedstrijd waren de teams goed aan elkaar gewaagd, in de zin dat het bij beide teams nog wel eens wat op en neer ging. In set 1 zat VVH duidelijk aan de verkeerde kant van de streep. HVV maakte weinig fouten, de servicedruk was hoog en ook aanvallend werd er flink gescoord. Resultaat: 13-25 voor Hattem.

In de 2e set werden de rollen omgedraaid. HVV kwam niet best uit de startblokken en VVH nam een ruime voorsprong. Berny verving Bert als midaanvaller – waarmee hij nu werkelijk alle posities binnen het veld heeft ingevuld –maar het kwaad was toen al geschied; 25-16.

In sets 3 en 4 was het gat tussen beide teams kleiner. Wellicht niet het allerbeste volleybal, maar er werd aan beide kanten van het net keihard gestreden voor elk punt. In de 3e set met het meeste succes voor HVV (21-25) maar in de 4e weer voor VVH (25-19).

De 5e set moest dus de beslissing gaan brengen. En net als in de thuiswedstrijd in De Marke tegen dit team, was het VVH dat uiteindelijk de winst naar zich toetrok, met 15-8.

Eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 13 maart om 20.30 uur tegen ESV uit Elspeet, dat de 7e plek in de tussenstand bezet en tot nu toe 9 punten meer heeft gehaald uit 17 wedstrijden dan HVV. Hier moeten dus zeker weer kansen liggen!

Vervolgens wachten HVV nog wedstrijden tegen de huidige nummers 1 en 3, maar de laatste twee duels zijn die tegen de huidige nummers 11 en 12. Het heeft er alle schijn van dat die laatste twee zullen gaan beslissen over wel of geen behoud in de 1e klasse; HVV lijkt daarmee de situatie vooralsnog in eigen hand te hebben!