Volleybaldames HVV winnen streekderby

De spanning in de competitie is amper meer aanwezig voor de vollleydames van AH/HVV, maar tegen buurtgenoot HEC in Heerde speelt het toch iets anders. Zeker als bij de Hattemse dames een aantal ex-HEC speelsters actief zijn met nog verschillende familiebanden in Heerde.

Op woensdagavond naar Heerde voor de streekderby; Arnoud Mensink kon net niet beschikken over een complete selectie. Manouk is nog geblesseerd aan haar knie en Denise was nog niet geheel fit, maar de rest was gebrand om deze bekende tegenstander met 0 punten achter te laten.

HEC de papieren nummer 2, die nog met OMS uit Putten strijdt om de 2de plek en daarmee recht op promotiewedstrijden, hoopte van te voren een set te pakken van de kampioenskandidaat HVV.

De eerste set startte coach Arnoud met Linda, Ellen, Germaine, Suzanne, Moniek, Lisa en Hanna als libero. In de eerste sets speelden de dames van HVV niet vrij uit en met enige spanning, terwijl het kampioenschap de dames eigenlijk niet meer kan ontgaan. De service van de dames van HVV was niet constant en HEC wist wel regelmatig enige servicedruk te leggen. Het ging niet heel soepel maar HVV was duidelijk de betere partij.

Maar de Hattemse dames waren scherp aan het net, waardoor de op zich sterke middenaanval van HEC weinig kansen kreeg. Deze set wisten de dames van HEC nog 21 punten te halen. In de 2de set kwam Eva erin voor Suzanne en Anouk op de plek van Hanna. Ook deze set werd nog niet vrijuit gespeeld. En er werden veel onnodige servicefouten gemaakt, waardoor HEC makkelijk aan de punten kwam. Maar in de passing, spelverdeling en aanval was HVV de betere partij en ook deze set ging met 25-21 naar HVV.

In de derde set kwam Rosalie op de plek van Linda. Na een paar punten gewenning aan een andere spelverdeelster en een service van HEC in een lastige hoek, had HVV de boel weer op een rij. En begon de aanval en variatie lekker te draaien. De passing lag naar behoren en dat maakt het spel een stuk makkelijker. Ondanks dat de scheids een bal die tot 2 keer toe door HVV van de grond werd gered en in 1 keer in het veld van HEC viel, uitgaf. Wat hem op veel commentaar van HVV en publiek opleverde de dames door en werd de set afgesloten met 25-19 voor HVV.

De laatste set liet AH/HVV de spanning van zich afvallen en ging meer vrijuit spelen. Hanna kwam er in voor Anouk en Suzanne kwam op de plek van Germaine. Met variatie in de aanval, een behoorlijke pass en verdediging ging deze sets iets ruimer naar HVV. Toen de overwinning binnen was kon jarige ex-HEC-er Moniek toegezongen worden door het team en publiek voor haar verjaardag. Winst op je oude club is toch een mooi verjaardags cadeau.

Coach Arnoud Mensink kon ook deze avond alle beschikbare speelsters inzetten. Zijn dames hebben dit seizoen laten zien flexibel te zijn in posities, gevarieerd te kunnen spelen en geen diepe dalen meer te kennen.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de HVV-volleybaldames met op papier nog 5 wedstrijden te spelen over 2 wedstrijden al kampioen. Om het niet te makkelijk te maken, is de doelstelling nog wat aangescherpt. Behalve kampioen, willen de dames nu ook het seizoen ongeslagen eindigen en de magische 100 punten grens doorbreken. Met slechts 5 verloren sets in 17 wedstrijden zou het zelfs mogelijk zijn om 105 punten te halen.

Zaterdag spelen de dames om 14.00 uur in de Marke tegen Zeewolde. Publiek is zeker welkom om de dames naar de overwinning te schreeuwen.