‘D.E.V.’ Hattem geeft voorjaarsconcert in Grote- of Andreaskerk

Het Chr. Mannenkoor ‘D.E.V.’ geeft haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de Grote- of Andreaskerk te Hattem op vrijdag 28 februari.

Het programma bevat een aantal bekende- en minder bekende Nederlandstalige werken. Daarnaast zijn er koorwerken als ‘Morning has broken’ het ‘God, and God alone’ maar ook ‘Panis Angelicus’, beide nummers met solo van Casper Spannenberg. Het mooie polyfone ‘If ye love me’ van Thomas Tallis ( 1505-1585) vraagt veel inzet van de mannen, maar ook het vrolijke ‘Cantemus’ van Maierhofer vraagt om scherpte bij de uitvoering. Kortom; een mooi gevarieerd repertoire met a capella stukken en enkele andere met begeleiding.

Intermezzo’s
Op het programma staan twee muzikale intermezzo’s van Anja Brons -fagot en Jorrit Woudt -orgel/piano.

  • Anja Brons studeerde fagot aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (bachelor in 2013) en behaalde haar master aan het Kon. Conservatorium in De Haag in 2015. Zij speelt/speelde in veel beroepsorkesten in binnen- en buitenland waaronder het Gelders Orkest, het Residentieorkest, de Kon. Luchtmacht Kapel het Brussels Jazz Orkest. Ook wordt zij veel ingehuurd bij o.m. Misica Michaelis, het Promenade Orkest, het Ned. Symfonisch Kamerorkest en voor orkestprojecten bij meerdere conservatoria.
  • Jorrit Woudt kreeg op 9 jarige leeftijd zijn eerste orgelles en op zijn 13 e begeleidde hij al kerkdiensten. Hij studeerde orgel- piano en kerkmuziek aan het Conservatorium in Zwolle en behaalde in 2004 zijn hoofdakte orgel als leerling van Harm Jansen. Pianoles kreeg hij o.m. van Herman Riphagen uit Heerde.Als koorbegeleider en concertorganist reisde hij bijna de halve wereld rond, oa: de V.S. – Canada – Noorwegen – Zweden – Slovenië – Hongarije. Als dirigent heeft hij 2 gemengde koren en 1 mannenkoor en arrangeert en componeert voornamelijk koormuziek.

Kaarten
Het voorjaarsconcert van ‘D.E.V.’ o.l.v. Edwin Velvis wordt gegeven in de Grote- of Andreaskerk op vrijdag 28 februari. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. Toegangskaarten in de voorverkoop bij de leden en Evangelisch Boekwinkel “De Fontein” kosten € 7.50 p.p. Kaarten ’s avonds aan de kerk kosten € 10,=

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in