Aandacht in Kanniewaarzijn voor Marktplein Hattem | Kijk ‘m hier terug |

De Dijkpoorter meldt dat dinsdagavond in het BNN/VARA-programma Kanniewaarzijn aandacht wordt geschonken aan het Marktplein in Hattem.

In 2015-2016 is de bestrating van de Markt vernieuwd. Vanaf het moment dat de bestrating is opgeleverd, is er commentaar op de begaanbaarheid. Door de brede voegen is de beloopbaarheid slecht en fietsen lastig.

Commentaar en onderzoek
De inwoners van Hattem hadden veel commentaar en de gemeente heeft met behulp van aangelegde proefvlakken onderzoek gedaan naar de beloopbaarheid, de mening van de Hattemers en naar alternatieven. Duidelijk is dat de huidige bestrating niet voldoet en (deels) vervangen moet worden.

Weggegooid geld
Al met al zijn er veel kosten gemaakt voor een bestrating die niet voldoet. Reden voor BNN/VARA om hieraan aandacht te besteden in de rubriek Weggegooid Geld van het programma Kanniewaarzijn. Hattemers Wim Kloosterboer (fysiotherapeut), Margareth Kouwenhoven (bewoner binnenstad), en voormalig gemeenteraadslid Rein van der Sleen komen dan ook aan het woord.

BNN/VARA heeft aan De Dijkpoorter laten weten dat van gemeentewege niet voor de camera is gereageerd, maar dat de gemeente een schriftelijke verklaring heeft gegeven.

Kanniewaarzijn was dinsdagavond 12 februari om 22.25 uur te zien op NPO1.

Kijk hier terug vanaf 9 min. 25 sec
https://programma.bnnvara.nl/kanniewaarzijn/media/583039

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in