Van Wijnen-Smash’70 pakt 3 punten mee

Van Wijnen-Smash’70 heeft een bonuspunt gepakt tegen Enjoy & Deploy Taverzo in de Eredivisie Tafeltennis Vooraf leken twee punten haalbaar te zijn, het werden er drie. Colin Rengers speelde weer -na veel tijd aan zijn studie te hebben besteed- en deed dit samen met Martijn en Boris de Vries.

Martijn de Vries speelde in zijn eerste wedstrijd tegen Dorian Nicolle bij vlagen onnavolgbaar. Met name de eerste game was na 0-3 fantastisch om naar te kijken, voor het Hattemse publiek. Hij won deze wedstrijd, had dat mogelijk eerder kunnen beslissen, maar wat waren beide mannen aan het spelen. Het publiek genoot!

Tegen Jakub Folwarski konden de mannen (Colin en Martijn) goed mee komen en hadden hier ook zeker kansen. Maar Jakub staat niet voor niets op 100%. Dorian Nicolle won heel eenvoudig van Boris, die kon niet veel tegen het spel van de Fransman in brengen. Stephan Tromer verloor beide partijen (Colin en Boris). Boris wist met de parallelle backhand blokballen meermalen te scoren.

Het laatste punt werd ook op die manier binnen gehaald. Tegen Colin waren game twee en drie nog spannend, maar Colin wist die beide toch nog binnen te halen. Al met al een prima uitslag voor de mannen uit Hattem.

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Dorian Nicolle Een prachtige wedstrijd om te zien, games gingen wisselend naar beide spelers. Game 1 ging heel overtuigend naar Martijn, game twee naar Dorian. Daarna werden er drie spannende games gespeeld waarbij de vijfde met twee punten verschil door Matijn werd gewonnen.

Wedstrijd 2: Colin Rengers – Jakub Folwarski
Colin blijft rustig spelen, pakt zijn kansen en de eerste twee games worden nipt door Jakub gewonnen. In game drie probeert Colin van alles, maar deze game gaat eenvoudig naar Jakub. Een aanwinst voor de Nederlandse competitie met zijn verdedigende spel.

Wedstrijd 3: Boris de Vries – Stephan Tromer
Vorige keer verloor Boris van Stephan. Vandaag ging dat anders. De eerste twee services van Stephan werden snoeihard met de backhand van Boris langs Stephan gezoefd. De toon was gezet! In game twee probeert Stephan, net iets te duidelijk, om te lopen, maar Boris blokt met zijn backhand drie keer de bal parallel en die zijn onhoudbaar voor Stephan. In game drie staat Boris 10-5 voor en lijkt er geen vuiltje aan de lucht, maar weet Stephan de game om te draaien en pakt hij deze. Boris maakt in stijl (backhand parallelle blok) de vierde game af en wint de wedstrijd.

Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Jakub Folwarski
Martijn kiest zijn momenten goed uit tegen Jakub. Hij lijkt de eerste game te pakken (9-5) maar Jakub pakt deze toch met 14-16. Ondanks het goede spel van Martijn weet Jakub (te) veel te retourneren. In game vier komt Martijn weer voor (10-4) en weet deze ook winnend af te sluiten. Ook game vier is weer spannend en komt op 11-11. De laatste twee punten weet Jakub helaas weer binnen te halen. Mooie wedstrijd voor publiek.

Wedstrijd 5: Boris de Vries – Dorian Nicolle
Wist Martijn het Dorian nog heel moeilijk te maken en van hem te winnen, Boris kreeg dat niet voor elkaar. Hij kon de eerste game bij blijven, maar game twee en drie gingen heel overtuigend naar Dorian Nicolle.

Wedstrijd 6: Colin Rengers – Stephan Tromer
Colin mag nu op gaan voor het derde punt! De eerste game blijkt al dat Colin gewoon stabieler en vaster is. Ondanks dat worden game twee en drie nog heel spannend en met twee punten verschil, boven de tien, door Colin gewonnen.

Eindstand: 3 – 3

De Volgende wedstrijd is op 24 februari tegen Hercules (Terborg)