Francine Oonk nieuwe conservator Anton Pieck Museum

Anneke Nitrauw is inmiddels 35 jaar aan het Anton Pieck Museum verbonden. Jarenlang was zij actief als conservator, maar gisteren heeft zij deze taak officieel overgedragen aan Francine Oonk.

Francine is een achterkleindochter van Anton Pieck en heeft hem ook persoonlijk gekend. Zij heeft de afgelopen maanden met Anneke meegelopen en in deze periode heeft Anneke haar ingewerkt zodat Francine de taken naadloos kan overnemen. Tijdens een gezellig en besloten (Nieuwjaars)feest georganiseerd met vrienden, familie, vrijwilligers en medewerkers van het Anton Pieck Museum vond de symbolische overdracht plaats.    

vlnr: Evelijn Nagelhout, Francine Oonk, Mathilde Stam en Anneke Nitrauw.

Nieuw team
Het Anton Pieck Museum heeft in 2019 hard gewerkt aan de professionalisering van de organisatie. 
De directeur, Mathilde Stam is per 1 januari 2020 met een gloednieuw team gestart. Met Francine Oonk als conservator, Anneke Nitrauw als Office manager en Evelijn Nagelhout als Assistent Office manager. Ze heeft er alle vertrouwen in dat 2020 samen met alle 35 enthousiaste en deskundige vrijwilligers een inspirerend Anton Pieckjaar gaat worden.  

Overzichtstentoonstelling
Dit jaar is het 125 jaar geleden
dat Anton Pieck geboren werd. Voor het Anton Pieck Museum aanleiding om in februari met een uitgebreide overzichtstentoonstelling te komen.   

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in