Gans op tafel na uiterwaarden-excursie

Een excursie naar de duizenden ganzen in de uiterwaarden van de IJssel, een demonstratie apporteren met de jachthond en na afloop een stevige lunch waarin gerookte ganzenborst is verwerkt. Dat zijn de ingrediĆ«nten voor een Ganzenexcursie op zaterdag 9 februari vanaf Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld.

Ganzen en wintervogels
In de wintermaanden verblijven er vele duizenden ganzen in het uiterwaardengebied van de IJssel bij Wapenveld, Marle, Vorchten en Veessen. Daarnaast verblijven hier veel wintervogels als eenden, zwanen, blauwe reigers , zilverreigers en zijn er ook roofvogels als de buizerds. Jager Wim Westhoff uit Marle gaat de deelnemers vooraf op Vrieze’s Erfgoed tekst en uitleg geven over de vogels en vooral de ganzen in het gebied. Aansluitend is er een excursie, dat kan wandelend of per auto.

Vervoer
ā€œHet is vooraf niet aan te geven waar de ganzen zitten. Als ze op ’t Oever verblijven, gaan we wandelen, als ze verder weg zitten nemen we de autoā€, vertelt Wim. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat ze zelf zorgen voor vervoer. Onderweg zal Wim Westhoff ook een demonstratie apporteren van een gans geven met zijn jachthond.

Lunch
De Ganzenexcursie begint om 9.30 uur op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld met een ontvangst met koffie/thee en kruidkoek. Na afloop van de excursie (warme kleding en een verrekijker zijn aan te bevelen) heeft Edith WestendorpĀ  van Eetit een stevige lunch klaar staan. Daarin verwerkt ze ook ganzenborstfilet die is gerookt door Wim Westhoff

Geef je nu op
De kosten zijn 27,50 euro per persoon inclusief de koffie/thee Ć©n de lunch. Er kunnen maximaal 30 personen mee en opgave vooraf is nodig via info@vriezeserfgoed.nl of tel. 06-15194780.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in