Jan Voerman jr-zaal in nieuwe stijl

De zaal met werken van Jan Voerman jr in het Voerman Museum wordt opnieuw ingericht. Dit gebeurt tijdens de winterstop van het museum, dat vanaf maandag 15 januari tot en met woensdag 31 januari gesloten is.

Als het museum 1 februari weer open gaat, is de Jan Voerman jr-zaal helemaal opgefrist. Het Voerman Museum presenteert de nieuwe zaal tijdens een bijeenkomst op zondag 4 februari.

Met de nieuwe inrichting van de Voerman jr-zaal op de eerste etage van het museum wordt opnieuw een onderdeel uitgevoerd van een breed opgezet plan om het Voerman Museum Hattem te moderniseren. Studenten van hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Zwolle hebben op uitnodiging van het Voerman Museum vorig jaar een reeks voorstellen gepresenteerd.

Hun ideeën leidden ertoe dat afgelopen zomer al de hal werd verbouwd, waarbij de balie een prominente plaats kreeg midden in de entree van het museum. Bij deze herinrichting werd ook een nieuwe garderobe geplaatst en nieuwe kluisjes voor de bezoekers.

De aanpak van de Voerman jr-zaal is de volgende stap in het moderniseringsplan. Het krijgt een nieuwe indeling met een andere looproute en wordt weer geheel fris in de verf gezet. Bij het herinrichten wordt gekozen uit het brede oeuvre van Jan Voerman jr: zijn vrije werk – landschappen, portretten, stillevens en naakten – en een apart gedeelte voor zijn Verkadewerk.