Onthulling Hattem Prent 2023 t.b.v. Stichting Leergeld Noord Veluwe

Wethouder Margriet Brouwer kreeg op 8 december de eerste Hattem Prent 2023 uit handen van Lion Mark van Keeken en kunstenares Esther van der Sluis tijdens een feestelijke bijeenkomst bij mede-organisator Edith de Jong in de Dijkpoort overhandigd. Margriet was zeer onder de indruk van het kunstwerk en voor het doel van de opbrengst dit jaar. Met de opbrengst, die verdubbeld wordt door Lions Quest, kan Stichting Leergeld jongeren voorzien van winterkleding en winterschoeisel.

Over de Hattem Prent
De jaarlijkse prent is dit jaar gemaakt door Esther van der Sluis. “Toen mij gevraagd werd om dit jaar de Hattem Prent 2023 te maken, stelde ik mijzelf als eerste de vraag wat ik zelf eigenlijk kenmerkend vind voor Hattem. Het eerste wat spontaan bij mij naar boven kwam, was de bekende landschapsschilder Voerman uit Hattem. Voerman is bekend geworden met zijn zichten op Hattem vanuit de Hoenwaard. Omdat ik zelf ook veel landschappen heb geschilderd in de Hoenwaard langs de IJssel, vormde dat voor mij direct een inspiratiebron. Daarnaast vind ik de skyline van Hattem mooi én zeer herkenbaar. Deze twee uitgangspunten heb ik verenigd in dit werk. Normaal gesproken zou ik een dergelijk landschap in olieverf of keramiek uitvoeren, maar voor deze gelegenheid heb ik een vrije vertaling gemaakt in de zeefdruk techniek.”

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld Noord Veluwe richt zich op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ze zetten zich in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Haar missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

De huidige activiteiten richten zich op het verschaffen van winterkleding en winterschoenen. Meer weten of een aanvraag doen? www.leergeldnoordveluwe.nl.

Lionsclub Hattem
De Hattem Prent is een initiatief van Lionsclub Hattem om geld te genereren voor Goede Doelen in Hattem en omgeving met sociaal maatschappelijk relevantie. www.facebook.com/LionsClubHattem Daarvoor nodigen ze elk jaar een Hattemse kunstenaar uit om via de zeefdruk techniek, in beperkte oplage, een kunstwerk met als thema ‘Hattem’ te ontwerpen. In 2022 is de eerste serie door Edith de Jong gemaakt waarbij de opbrengst ook naar Stichting Leergeld Noord Veluwe is gegaan.

Wenst u de prent en/of een specifiek nummer, vermeld dit a.u.b. bij de bestelling op  www.hattemprent.nl.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in