Lessons & Carols met de Andreascantorij

Vrijdag 22 december voert de Andreascantorij o.l.v. dirigent Herman Weelink het traditionele Festival of Lessons and Carols uit. De viering begint om 20.30 uur en vindt plaats in de Grote of Andreaskerk in Hattem. Medewerking verlenen Harm Jansen (orgel) en Thoby Liefers (trompet). De lezingen worden verzorgd door ds. Wim Hortensius en wethouder Margriet Brouwer. 

Teksten en liederen van overal
Het Festival kent zijn oorsprong in Engeland en wordt daar al sinds 1918 ieder jaar op Kerstavond uitgevoerd. In de viering staan negen lezingen rond de geschiedenis van het kerstverhaal uit het Oude en Nieuwe Testament centraal. De lezingen worden omlijst met Engelstalige Carols en
Hymns, maar er zullen ook kerstliederen uit andere landen worden gezongen. Het bekende ‘Once in royal David’s city’ en ‘Hark! the herald angels sing’ hebben een vaste plaats in de liturgie. 

Traditie
Inmiddels is het bijna traditie dat de Andreascantorij in de gelijknamige kerk jaarlijks
het Festival uitvoert. Dirigent Herman Weelink over de viering: “Ook dit jaar hebben we weer een mooi programma samengesteld. De cantorij zal onder andere het Noorse ‘Det hev ei rose sprunge’ van Ola Gjeillo, het ‘O magnum mysterium’ van Byrd en een paar verrassende Carols ten gehore brengen.

Gratis toegang, bijdrage welkom
Het belooft
een afwisselende viering te worden. De Andreascantorij nodigt iedereen van harte uit voor het Festival. De toegang is gratis, na afloop kunt u met een gift bijdragen in de kosten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in