Laat je verrassen tijdens ‘Kampereiland in het licht’

Tijdens de donkere dagen voor Kerst zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust het Kampereiland in het licht. Op 15, 16 en 17 december kun je vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur een route route langs prachtig verlichte, historische boerderijen en woonhuizen.

Kampereiland leeft van oudsher met het water. Zo liggen veel boerderijen en woonhuizen op eeuwenoude terpen die fier boven het landschap uitsteken. Ook landschapselementen en het water worden daarom op een bijzondere manier uitgelicht tijdens Kampereiland in het licht.

Kampereiland in het licht bekijk je vanuit jouw eigen auto.

Kolk in de spotlight
Samen met de bewoners zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust het Kampereiland in het licht. De route van circa 35 kilometer wordt gereden langs prachtig verlichte historische boerderijen, woonhuizen, landbouwwerktuigen en landschaps-elementen.
Ook het leven met het water wordt zichtbaar gemaakt. Een kolk die ooit is ontstaan door een dijkdoorbraak wordt in de spotlights gezet en ook de historische pont over het Noorddiep komt weer tot leven. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen onderweg letters verzamelen die samen een woord vormen en maken zo kans op een leuke kadobon.

De eenrichtingsroute start op de Nesweg en kan eenvoudig worden gereden via borden die langs de weg geplaatst staan, maar ook via het speciale routekaartje.

De route eindigt aan de Middendijk.

Alle informatie over Kampereiland in het licht vind je op www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten

Klik op de kaart voor een groter exemplaar en plan hieronder de aanrijroute vanuit Hattem via Google Maps.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in