Fiets mee met “Hattems Mooiste”

Mountainbikers komen graag naar de Noord Veluwe om te genieten van het mooie landschap. De veldtoertocht van Toerclub Hattem die door dit mooie gebied gaat, wordt gekenmerkt door de pittige klimmetjes in de gedeeltelijk vernieuwde route.

De tocht op zaterdag 15 december wordt tot in de puntjes verzorgd door de 60 vrijwilligers van Toerclub Hattem die  -uitgezonderd de uitzetters en controleurs-  deze dag de fiets laten staan om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

TCH
Op de aanrijroutes staan bordjes met aanduiding ‘TCH ‘en bij het sportpark het Achterveen aan de Konijnenbergerweg in Hattem krijg je een parkeerplaats toegewezen.

Perfecte organisatie
De veldtoertocht is een door de NTFU erkende tocht vanwege een perfecte organisatie op het gebied van veiligheid, bewegwijzering en verzorging. De route is geheel gepijld en er zijn herkenningspunten aangegeven, zodat je weet in welk gebied je bent. Bij de inschrijving ontvang je een polsbandje met het alarmnummer wanneer er hulp nodig is.

Afstanden
Je kunt kiezen uit 2 afstanden: 30 of 50 km.  De Start is tussen 09.30 en 10.30 uur.  Op het sportpark bij de voetbalvereniging Hattem is voldoende douche en kleedgelegenheid.

Route
De route is spectaculair en loopt via Flip Hul, Petrea, Wapenveld, Waterwingebied, Molecaten en Leemcule. Natuurlijk is er een verzorgingspost met bouillon, krentenbollen en bananen. Ook is er een materiaalpost ingericht voor de pechgevallen en rijdt er een servicewagen op het parcours om gestrande fietsers weer op weg te helpen. Tevens is het Rode Kruis aanwezig. Bij gevaarlijke oversteekpunten staan verkeersregelaars.

Inschrijfkosten
Als extra motivator is er een beker voor de grootste deelnemende groep. Even melden bij de inschrijving dat jen met een groep start. De jeugd t/m 16 jaar mag gratis deelnemen. Inschrijfkosten zijn voor NTFU leden 5 euro en Niet leden 7 euro. Scan &Go aanwezig. Na afloop is er een gelegenheid om te fiets af te spuiten en daarna nog heerlijk na te praten in het clubhuis van de vvg Hattem.

Kijk ook op tourclubhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in