Royale waardering voor Hattemer mantelzorgers

Als blijk van waardering geven gemeenten een mantelzorgcompliment aan mantelzorgers uit hun gemeenten. De verschillen in Gelderland hierin zijn groot, blijkt uit analyse van Omroep Gelderland.
Zorgzame Nijmegenaren krijgen 200 euro als bedankje namens de gemeente, maar in Renkum en Zevenaar ontvangt niemand iets.

Hattem
Uit het kaartje, waarin de uitgaven worden getoond die door de gemeente gedaan worden voor mantelzorgers, blijkt dat de gemeente Hattem een royaal gebaar maakt naar haar mantelzorgers.

Verplichting
Mantelzorgers worden deze donderdag in het zonnetje gezet op de Dag van de mantelzorg. Gemeenten zijn verplicht een blijk van waardering te geven en kunnen zelf bepalen hoe ze dit doen. Sommige gemeenten komen met een attentie, bijvoorbeeld een bos bloemen, andere gemeenten geven een geldbedrag of een cadeaubon. De meeste gemeenten hebben hiervoor een bedrag van rond de 100 euro per persoon beschikbaar gesteld.

Het is goed dat gemeenten hun bewondering voor mantelzorgers uitspreken, reageert belangenorganisatie MantelzorgNL: “Voor veel mantelzorgers is de waardering belangrijk als erkenning van hun inzet.
De grote verschillen tussen gemeenten helpen niet om je erkend te voelen.”

Bron: Mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in