Klinkende overwinning waterpolodames ZPC Hatto Heim

Zaterdag was er een heuse IJsselderby in Zwembad de Marke. De waterpolodames van ZPC Hatto Heim mochten aantreden tegen het vierde damesteam van Swoll 1894.

De dames startten goed met de wedstrijd en hadden door doelpunten van Aline Poeder, Maria van Eikenhorst en Femke Bijlsma in rap tempo een voorsprong van 3-0. Pas in de tweede periode lukte het de dames van Swoll te scoren.

Hatto Heim zette echter door en konden hun voorsprong verder uitbreiden met doelpunten van Wousje Schutte, Hilde van Raalte en Aline Poeder. Tussenstand halverwege was 6-2 voor de Hattemse dames.

De tweede helft van de wedstrijd ging zoals we de laatste tijd gewend zijn van de dames. In het derde partje zakte het spel in en gebeurde er niet zoveel. Goed keeperswerk van Tessa Blankvoort zorgde ervoor dat de dames van Swoll slechts eenmaal wisten te scoren. ZPC Hatto Heim breidde hun score, mede door een eigen doelpunt van Swoll en één van Milou Uitslag, met 2 punten uit.

In de laatste periode vonden de dames van Hatto Heim hun snelle spel terug en overklasten zij de Zwolse dames. Jorin Rouwenhorst, Femke Bijlsma en Aline Poeder wisten ieder 2 keer te scoren. Eindstand van de wedstrijd was 14-4 voor ZPC Hatto Heim, wederom een mooie overwinning met ruime cijfers voor de dames.

Doelpunten: Aline Poeder 4, Femke Bijlsma 3, Jorin Rouwenhorst 2, Hilde van Raalte, Maria van Eikenhorst, Wousje Schutte en Milou Uitslag 1

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in