Eerste periodetitel voor sv Hatto Heim

Hatto Heim speelde zaterdag uit tegen Oene. De geelblauwen kwamen terug met de winst én de eerste periodetitel in de 3e Klasse C.

De eerste grote kans van de wedstrijd was nog voor Oene. Keeper Robin van Dijk schatte een voorzet verkeerd in, maar Oene profiteerde niet. De lange bal van beide ploegen had vaak weinig resultaat, want de straffe wind gooide roet in het eten. Oene kwam een aantal keer gevaarlijk door; Jim Schaap kopte op de lat.

Na een half uur kreeg Oene meer grip op de wedstrijd. Jasper Mosterd haalde knap uit, maar keeper Robin van Dijk zat er weer goed bij. Vlak voor rust volgde een grote kans voor Hatto Heim, maar de bal werd naast geprikt.

Direct na rust knalde Jesse Teeuwen prachtig raak: 1-0. Hatto Heim deed al snel iets terug. Rowan Mensink kon makkelijk door de verdediging lopen en drukte af: 1-1. Het werd erger voor Oene. Patrick Kamphuis raakte de bal met de hand. In de 68ste minuut mocht Michel Koridon namens Hatto Heim aanleggen voor een strafschop. Koridon faalde niet en dus zit Hatto Heim op rozen: 1-2. Oene probeerde wat te forceren, maar zonder resultaat, waardoor Hatto Heim dus de periodetitel binnensleept.

Verslaggever bij Oene – Hatto-Heim, Joop Leferink van Radio Hattem

Oene – Hatto Heim 1-2 (0-0). 46. Jesse Teeuwen 1-0, 50. Rowan Mensink 1-1, 68. Michel Koridon 1-2.