Hattem sluit meer en meer ‘Green Deal’s’

Praten met Tim Vredeveld is praten met ‘enthousiasme’. Ook al woont Vredeveld aan de andere kant van de IJssel, zijn betrokkenheid bij ‘duurzaam Hattem’ is er niet minder om. Vredeveld is de procesbegeleider van Green Deal Hattem. Hij zorgt ervoor dat mens en organisatie elkaar weten te vinden, zodat de ideeën van Hattemers gerealiseerd kunnen worden. Ook al kost het soms heel veel geduld en tijd, en ook al daagt het vaak behoorlijk uit op creatief denken, Vredeveld blijft zoeken naar en werken aan een goed resultaat voor mens en aarde, lees Hattem.

RTV Hattem sprak onlangs met Vredeveld. Toen én in een brief aan de raad verwoordt hij zijn inspanning alsvolgt: ‘Green Deal Hattem is een beweging waarin inwoners, ondernemers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden in Hattem elkaar helpen om te verduurzamen. De Green Deal Hattem is een duurzaamheidsoffensief waarmee we mens, milieu, natuur en economie in evenwicht brengen en onze stad zo min mogelijk uitputten.’

Betrokken Hattem
‘We zijn blij met de betrokkenheid van Hattemmers bij de toekomst van hun stad. Inmiddels bestaat het netwerk uit bijna dertig organisaties, verenigingen en bedrijven en wordt gewerkt aan 25 initiatieven. Sinds het netwerk begon met twaalf organisaties in juni 2023 zien we dat ook (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties de Green Deal omarmen. In juni 2024 hebben daarom nog eens zestien organisaties, bedrijven en verenigingen de intentie uitgesproken om samen te werken in de Green Deal Hattem’, aldus de procesbegeleider.

Eigenaarschap
Vredeveld zorgt ervoor dat mensen elkaar opzoeken, zodat ze samen werken aan het doel. Sterk aan deze manier van (net)werken is, dat hij zichzelf misbaar maakt en de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap volledig bij de initiatiefnemer laat.

Green Deal’s
Lees meer over de Green Deal’s en kijk naar Initiatieven in beeld

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in