Sfeervol Dikke Tinne Festival

Afgelopen zaterdag, 9 september, werd de binnenstad van Hattem omgetoverd tot een bruisend middeleeuws feestterrein voor het jaarlijkse Dikke Tinne Festival. Ondanks de hitte, die de thermometer tot flinke hoogten deed stijgen, genoten bezoekers van een dag vol vermaak, muziek en lekkernijen.

Het Dikke Tinne Festival, dat al vele jaren een hoogtepunt is in de Hattemse evenementenkalender, trok duizenden bezoekers uit de stad en ver daarbuiten. De sfeer was opmerkelijk gezellig en de binnenstad van Hattem bruiste van activiteit gedurende de hele dag.

Een van de hoogtepunten van het festival was het spektakelstuk “De kooi van Wassenaer”, een uitbeelding van de gevangenneming en – 2 jaar later – vrijlating van Jan II van Wassenaer, een veldheer die opereerde in opdracht van het Habsbugse rijk vanuit Amsterdam.
Live muziekoptredens, ambachtelijke marktkramen en culinaire lekkernijen, er was voor ieder wat wils.

Het festival trok niet alleen volwassenen aan, maar ook gezinnen met kinderen. Er waren tal van kinderactiviteiten, waaronder oudhollandse spelletjes. Maar ook de door kinderen gemaakt “Hanzemuur” werd goed bezocht.

“We zijn verheugd dat het Dikke Tinne Festival dit jaar weer een groot succes was, ondanks de hitte. Het is geweldig om te zien hoe onze gemeenschap samenkomt om te genieten van deze tweejaarlijkse traditie. We willen alle bezoekers bedanken voor hun enthousiasme en deelneming.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in