Hezenbergerweg blijft gedeeltelijk open

Vorig jaar tijdens de zomermaanden is door B&W het besluit genomen de Hezenbergerweg af te sluiten. Deze afsluiting die ter hoogte van de Dr. J.H. Sypkens Smitstraat en de oversteek van de golfbaan werd aangebracht, bestond uit een fietssluis met afzetpalen die motorvoertuigen niet konden passeren, maar fietsers wel.

Gesloten voor vrachtwagens
Door de bewoners uit de omgeving van de sluis is destijds bezwaar gemaakt tegen de afsluiting  voor het gemotoriseerde verkeer. Op 29 januari van dit jaar is tijdens een bijeenkomst met bewoners gesproken in het Stadhuis. B&W heeft inmiddels besloten tegemoet te komen aan de bezwaren die zijn ingediend tegen de afsluiting. Wel wordt gehoor gegeven aan de wens om vrachtverkeer te verbieden om gebruik te maken van de Hezenbergerweg en maatregelen te nemen om de snelheid van het autoverkeer te verminderen. De huidige geslotenverklaring voor vrachtauto’s op de Hezenbergerweg wordt daarom uitgebreid vanaf de 4e Industrieweg tot aan het kruispunt met de Konijnenbergerweg.

30 km zone
Daarnaast wordt de weg voor de Dr. J.H. Sypkens Smitstraat en het gedeelte van de Hezenbergerweg tussen de 4e Industrieweg en Konijnenbergerweg een 30 km zone. Alle maatregelen dragen volgens B&W bij aan een prettiger en veilige leefomgeving in Hattem Zuidoost.

 

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in