Hattem Roeit pakt de winst op Zwartewater

Sloeproeivereniging Hattem Roeit heeft afgelopen zaterdag met drie teams meegedaan aan de Zwartewaterrace in Zwartsluis. Eén van de teams nam een dubbele eerste prijs mee naar huis.

De vijftien kilometerlange route startte en eindigde in Zwartsluis, en liep over het Zwartewater naar Genemuiden en Hasselt. Voor drie teams van Hattem Roeit, een damesteam, een herenteam en een mixteam, klonk even na het middaguur het startschot voor een race waarin de teams te kampen hadden met afwisselend wind tegen en wind mee. Dit vergde veel van de roeiers en de stuurlieden.

De drie teams hebben goed gepresteerd en hebben hun stempel kunnen drukken op de race en de uitslag. Het herenteam in de Voorganck, een kuikensloep, heeft daarbij twee eerste prijzen in de wacht weten te slepen. Met een tijd van  1 uur en 29 minuten is het team eerste geworden in hun klasse en eveneens eerste  in het kuikensloepklassement. Er kan door alle roeiers teruggekeken worden op een mooie dag met een goed geroeide race.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit met name Hattem en Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep Wijsseland. Heb je altijd al eens mee willen roeien stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl of kijk op www.hattemroeit.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in