Drukbezocht en sfeervol New Orleans bij Houtwerk Hattem

‘Wat een prachtige en ongedwongen sfeer, jullie mogen het hier elk jaar wel houden!’, dat kregen de organisatoren van Little New Orleans bij Houtwerk Hattem heel veel te horen.

En inderdaad, de podia van ruwe planken, boomstammen als zit- of statafel, de geur van hout en overal aanwezige elementen van een houtzagerij sprak iedereen aan. Voor de start van het kinderprogramma stonden al 150 kinderen klaar om het record swishen neer te zetten, Wethouder Hospers liet zien dat hij ook hier talent voor heeft, waarna hij de beker uit kon reiken. Goede muziek en lekkere Louisiana style happen maakten dat het tot 23.45 gezellig druk bleef. Een sfeervolle avond die volgend jaar zeker herhaald wordt.

De stichting Opoe’s House of Music heeft als doel om jonge muziekkanten een podium te bieden. Dit jaar kregen de winnaars van het festival 2017 – Shjazz en de Shabby Cabs – het hoofdpodium op het Little New Orleans festival. De jongste talenten speelden op het kleine podium mee met twee jam sessies alsof ze nooit anders gedaan hadden, een heerlijke ervaring. De Hattemse meiden van Loyal Misfits lieten zien dat ze in staat zijn honderden toeschouwers te boeien en ook The Blankets kregen de handen op elkaar. Voeg daarbij ervaren musici als Wilfred Kroes en Herman Nijkamp en je hebt een mix die iedereen aanspreekt.

Het festival was gratis toegankelijk, met name door de hoofdsponsoren Houtwerk Hattem, ’t Heem,  De Eenhoorn en JR Signing, de sponsoren Gemeente Hattem, Lionsclub Hattem, Bedrijvenkring Hattem en Regiobank Hattem. En uiteraard de vele Vrienden van Opoe die ook massaal aanwezig waren.

Nog nagenieten? Meer achtergrond- en contactinformatie is te vinden op www.opoeshouseofmusic.nl

Ook RTV Hattem maakte een videoverslag. Bekijk deze video hier.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in