Alzheimercafé: Hoe ga je om met de diagnose dementie?

Dit keer niet de tweede maandag van de maand, maar i.v.m. Tweede Pinksterdag, de derde maandag van de maand is er weer een Alzheimercafé in Heerde. Het programma van 17 juni gaat over: ‘Als de toekomst er ineens anders uit ziet….’

Diagnose
De bezoekers van het café gaan deze avond in gesprek met de vrouw en dochter van een man die de diagnose fronto-temporale dementie (FTD) kreeg. Zelf zeggen moeder en dochter hierover: ”Het is al weer een tijd geleden dat we samen in het VU Alzheimercentrum zaten en deze diagnose viel. Natuurlijk zagen we dat zijn karakter was veranderd. Dat hij anders deed, dan wat we van hem gewend waren. Zelf zag hij dat niet. Hoe ga je om met de diagnose? Hoe informeer je familie en vrienden? Wat moeten we regelen? Je kunt je nauwelijks een voorstelling maken van hoe de toekomst eruit gaat zien. Eén ding is zeker, de toekomst wordt anders dan we vooraf gehoopt hadden”.

De Spikke
Het Alzheimercafé is op maandag 17 juni in De Spikke, Stationsstraat 8 te Heerde.  De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma is van 19.30 – 21.00 uur. Meer info bij Gerda van der Beek 06 – 12 87 74 87.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in