Proef met ontmoetingsplek bij Zoethout erg succesvol

De proef voor een ontmoetingsplek bij Zoethout is erg succesvol. De plek is bedoeld voor iedereen en helpt bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan sociale contacten. Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om de proef in 2023 voort te zetten. In 2022 maakten gemiddeld 40 Hattemers regelmatig gebruik van deze ontmoetingsplek.

Inloopvoorziening
Bij de inloopvoorziening van Zoethout kan iedereen binnenlopen en deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals gezamenlijk koken, samen eten en spelletjes spelen. Daarnaast zijn er thema-avonden over diverse onderwerpen. Ook voor mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking of psychische klachten is dit een laagdrempelige voorziening.

Wethouder Tjitske Siderius is enthousiast over de ontmoetingsplek bij Zoethout: ‘In Hattem hebben we de ambitie om de mentale gezondheid van Hattemers te versterken. Deze voorziening is daar een mooie stap in. Mensen voelen zich op hun gemak om binnen te lopen bij Zoethout. Dit was voorheen niet beschikbaar in Hattem. Door mensen met een lichte zorgvraag te helpen, voorkomen we dat Hattemers eenzaam worden of meer klachten krijgen. De inloopvoorziening is daarmee een belangrijke schakel in het Hattemse zorgaanbod gebleken.’

Eetcafé, gezellige avond en thema-avond (dinsdag)
Wekelijks op dinsdag organiseert Zoethout een eetcafé, waarbij bezoekers samen koken en eten. Eens per maand wordt het eetcafé ook op vrijdag aangeboden en uitgebreid met een gezellige avond. Vier keer per jaar organiseert Zoethout een thema-avond met inhoudelijke informatie rondom een thema. Deze avonden zijn vaak in samenwerking met partners als Stichting Welzijn Hattem en Korak.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in