VVD pleit voor meer terrasruimte en ruimere openingstijden

1 juni mogen de terrassen weer open. Wel moeten de bezoekers 1,5 m afstand houden. Dit betekent dat op de reguliere terrasruimte die de horecaondernemers in Hattem hebben, aanmerkelijk minder gasten tegelijk ontvangen kunnen worden dan tot nu toe.

De horeca heeft zware tijden achter de rug, nu zij de afgelopen weken geen gasten konden ontvangen. Veel ondernemers boden daarom een afhaal- of bezorgservice aan, waarvan Hattemers, die kozen voor lokale ondernemers, gebruik hebben gemaakt. Toch maakte dit de inkomensterugval niet goed.

Groter terras op de Markt
Om ondernemers extra mogelijkheden te geven om hun inkomsten te vergroten stelt de fractie van de VVD in Hattem voor dat de horeca de gehele markt mag gebruiken voor het opstellen van hun terras. De partij heeft aan het college van B&W gevraagd om met de ondernemers in gesprek te gaan of en hoe er beter en ruimer gebruik gemaakt kan worden van de openbare ruimte in Hattem. Ook pleit de VVD voor ruimere openingstijden.

Ruimere openingstijden
En dit geldt niet alleen voor horecaondernemers, maar ook voor anderen, zoals kappers en schoonheidssalons. De laatste twee categorieën krijgen hierdoor meer ruimte en de mogelijkheid om meer klanten verspreid over de dag te helpen en dus meer omzet te genereren. Tenslotte stelt de VVD voor de terrassen niet op 1 juni open te stellen, maar beide Pinksterdagen, dus ook op 31 mei.

Twitterreacties
Om meer ruimte mogelijk te maken voor de terrassen stelt Koen van Tiel op Twitter voor enkele parkeervakken in de binnenstad op te hebben zodat er meer ruimte voor horeca en looproutes komen.

Ook de HAVO vindt het initiatief van de VVD positief. Op Twitter reageert de ondernemersvereniging dat zij hierover inmiddels met verantwoordelijk wethouder Auke Schipper hebben gesproken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in