Muzieklab ‘Ontwaakt’ van start

Het is een drukte van belang in MFC de Marke als op woensdagmiddag 10 april zo’n dertig kinderen binnenkomen die deelnemen aan het Muzieklab. Het is een van de activiteiten waarmee de muziekvereniging Ontwaakt nieuw talent wil ontdekken en laten ontwaken. Onder enthousiaste begeleiding van Willem Gunneman ervaren de kinderen deze middag hoe het is om samen muziek te maken.

Muzieklab ‘Ontwaakt’ in de Marke

Beginnend en ervaren
Sommige kinderen sjouwen een zware instrumentenkoffer waar hun bügel, trombone of ander instrument in zit naar binnen. Het zijn zo te zien de meer ervaren muzikantjes. Anderen komen met lege handen om gewoon eerst maar eens te zien en vooral te horen wat er allemaal te beleven is. Na een korte introductie gaan de jonge muzikanten in groepen uit elkaar om met de verschillende instrumenten muziek te maken.

‘Hopen dat ze blijven’
Ontwaakt voert het Muzieklab uit in het kader van de nationale Kindermuziekweek waarmee scholen en verenigingen de belangstelling voor het spelen en zingen bevorderen. ‘En natuurlijk hopen we dat de kinderen door dit Muzieklab zo enthousiast worden dat ze muziek blijven maken bij Ontwaakt’, zo vertrouwt een van de begeleiders me toe. Op vrijdag 12 april om 19.00 zijn ouders en belangstellenden welkom in De Marke om te genieten van wat hun kroost in het twee uur durende Muzieklab heeft opgestoken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in