vv Hattem op matchpoint in de 2e periode

In het geval dat Hattem de thuiswedstrijd tegen Swift’64 zou winnen én de uitslagen op de andere velden gunstig zouden zijn, had de selectie van trainer Oosterhaar zich winnaar mogen noemen van de 2e periode. Zover kwam het niet.

Aan de ene kant omdat de uitslagen van de concurrenten hierin niet meehielpen, maar ook  omdat in een van Hattem-zijde matige wedstrijd de mannen niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Dat betekent dat de laatste wedstrijd in de periode beslissend zal zijn wie zich zal plaatsen voor de nacompetitie.

Geen spectaculaire 1e helft
Ondanks het feit dat beide clubs uiteraard vol op de winst speelden, bleef het in de 1e helft bij slechts één echte kans. Kort nadat er wat onzorgvuldig werd verdedigd door Hattem en Swift een kans leek te krijgen, werd Felix Noordberger weg gestuurd. Hij speelde zich goed vrij, maar moest in Swift-doelman Seinen zijn meerdere erkennen. Hattem speelde wat onzorgvuldig en bracht daardoor de tegenstander beter in de wedstrijd. Swift kon echter geen uitgespeelde kansen creëren en bleef het voor de gasten bij wat speldenprikjes. Hattem probeerde voor rust nog wel gevaar te stichten. Verder dan een ziedend schot van Silvan Kersbergen en een kopbal net langs de kruising van Jasper van der Stouw kwam het echter niet. Met de brilstand op het scorebord ging beide teams de rust in.

Swift beter uit de kleedkamer
Hattem kwam niet scherp uit de kleedkamer terwijl de gasten direct druk zetten op het doel van de geel-blauwen. Dat resulteerde helaas al snel in een tegendoelpunt. Een strakke voorzet werd door aanvoerder Verhoeven van Swift strak in de kruising gekopt; 0-1. Trainer Oosterhaar greep kort daarna in en trachtte met wat omzettingen meer grip op de wedstrijd te krijgen. Hattem probeert de rug te rechten al bleef het over het geheel gezien wat ondermaats. Toch weet het in het laatste kwart van de wedstrijd de tegenstander onder druk te zetten maar blijft het dan toch wel opletten omdat Swift loert op een counter. Swift-doelman Seinen weet een mooi schot van Silvan Kersbergen nog met de voet te redden en komt goed weg als een overtreding van hem op Hattem-spits van Winsum niet wordt bestraft.

Dan toch  nog…
Met nog een kleine 10 minuten te spelen is er voor Hattem dan toch loon naar werken. Een goede vrije trap wordt door de Swift-doelman niet goed verwerkt en Jasper van der Stouw is er als de kippen bij om de bal in het lege doel te koppen; 1-1. Hattem probeert dan nog wel voor de winst te gaan maar in de stand verandert niets meer.

Op matchpoint naar de laatste wedstrijd in de 2e periode
Het gelijke spel betekent dat Hattem de koppositie in de 2e periode kwijt is aan DSV ’61 met een achterstand van 2 punten. Hattem heeft echter nog 1 wedstrijd te gaan waar DSV ’61 uitgespeeld is. Kortom; bij winst in die laatste wedstrijd (din. 19 april thuis) kan de vlag in top en plaatst het team zich voor de nacompetitie. Bij verlies of een gelijkspel van Hattem gaat die plaats naar DSV uit Doornspijk. De komende periode kent Hattem een druk programma in verband met wat inhaalwedstrijden. Dinsdag 12 april ontvangt het VIOS Vaassen, zaterdag 16 april staat de uitwedstrijd tegen koploper Rouveen op het programma en dinsdag 19 april (19.00 uur) dan de belangrijke wedstrijd tegen BAS.