Zalkerveer weer in de vaart

Het Zalkerveer, de fiets- en voetverbinding over de IJssel bij Zalk, vaart weer sinds vorige week. Het verbindt Zalk met ’s Heerenbroek en de wijk Stadshagen in Zwolle.

Stichting Philadelphia Zorg
De vaarverbinding is een belangrijke schakel in de toeristisch-recreatieve fietsvoorzieningen rond de IJssel. Het veer is een project voor en door mensen met een verstandelijke beperking en wordt gerund door de Stichting Philadelphia Zorg. Naast het Zalkerveer is ook het aan Zwolse zijde gelegen Theehuis een project van deze stichting.

Gevaarlijkste bocht
Het Zalkerveer vaart heen en weer in de gevaarlijkste bocht van de IJssel: de rivier maakt hier een draai van meer dan 90 graden. Er is geen dienstregeling, er wordt gevaren op afroep. Het veer is behalve voor (brom)fietsers en voetgangers ook toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels. Een overtocht kost € 1,20, al dan niet met vervoermiddel.

’t Kleine Veer Hattem -Zwolle
Het Kozakkenveer op de IJssel tussen Veessen en Fortmond is sinds zaterdag 30 maart weer in de vaart. Naast het Zalker- en Kozakkenveer gaat er in binnenkort nog een voetveer heen en weer over de IJssel. ’t Kleine Veer, dat Hattem verbindt met het zuidelijke deel van Zwolle, vaart vanaf 27 april

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in