Slechte eerste helft is nekslag voor vv Hattem

Het eerste elftal van vv Hattem heeft op 9 maart in de thuiswedstrijd tegen Swift ’64 opnieuw een nederlaag geleden. Doordat het team in de eerste helft totaal niet in de wedstrijd zat, moest doelman Alec van Dijk voor rust maar liefst tot driemaal toe de bal uit het net halen.

Na rust herstelde het team zich wel enigszins al kon het niet verder komen dan twee treffers waardoor de nederlaag een feit was.

Spel voor rust ver onder de maat
Ondanks het goede begin van de geel-blauwen, waarbij Jerensley Hooi bij toeval dichtbij de openingstreffer was, zakte het niveau van Hattem gaandeweg de eerste helft te ver naar beneden. De bezoekers uit Swifterbant pikten dat goed op en maakten grif gebruik van de mogelijkheden die het hierdoor werden geboden. Eerst kwam de verdediging van Hattem nog goed weg bij een klutssituatie in het strafschopgebied waarna Swift even later uit een hoekschop alsnog op 0-1 kwam. De bal werd bij de eerste paal doorgekopt en kon Posthuma bij de 2e paal ongehinderd inkoppen. Swift rook dat er meer in zat en wist halverwege de eerste helft binnen twee minuten 2 doelpunten te maken waardoor Hattem tegen een 0-3 achterstand aankeek. Na balverlies van Hattem op de helft van Swift weet Venverloo razendsnel de ruimte te vinden en laten de Hattem-spelers het gebeuren. Zijn diagonale schuiver is Alec van Dijk vervolgens te machtig. Kort daarna een diagonale lange bal valt achter Rick Dalhuisen waarna Swift-speler Verhoeven vanuit dezelfde hoek als net daarvoor de 0-3 laat aantekenen. Kort voor rust is Hattem toch alsnog dichtbij de aansluitingstreffer. Via een flipperkastsituatie valt de bal echter helaas niet goed.

Hattem probeert na de rust te repareren
Een totaal ander Hattem probeert na de rust de meubelen te redden en gaat vol energie op zoek naar de aansluitingstreffer. De mannen zetten vol druk op het doel van de tegenstander en dwingt Swift terug. Swift kan zich er op een aantal momenten onderuit voetballen, maar dat leidt niet tot al te veel paniek in de Hattem-verdediging. Hattem daarentegen krijgt wel mogelijkheden, hebben de ingevallen Kevin Veger en Wesley van Winsum pech als zij beide een goede actie van Giovan Drayer niet kunnen promoveren tot doelpunt.

Net na het uur is er dan toch de aansluitingstreffer. Hattem wint duels op het middenveld waarna Kevin Veger zich via duel vrij speelt voor Swift-doelman Dijkstra welke hij via een afgemeten schuiver kansloos laat. Hattem gaat vol door op de aanval en krijgt een aantal kansen waarbij het laatste zetje net steeds ontbreekt. Met nog 10 minuten te spelen is het alles of niks. Na een mooie pass vanuit achteren van Jerensley Hooi komt Wesley van Winsum vrij en prikt hij met een mooi schot de tweede treffer van zijn team binnen. Hierna probeert Hattem het nog wel, is het wat te gehaast in de afwerking en krijgt het helaas niet voor elkaar om de gelijkmaker te laten aantekenen.

Een wedstrijd met twee gezichten
Als je in de eerste helft drie treffers moet incasseren en je er in de tweede helft zelf toch nog twee weet te maken, weet je dat je het in de eerste helft behoorlijk hebt laten liggen. Het team schiet zich in de eerste helft in de eigen voet en komt de opgelopen achterstand halverwege de wedstrijd dan ook niet meer te boven. Een harde les voor de mannen van trainer Arjen ten Hove wat duidelijk maakt dat het de komende weken wel anders zal moeten. Er komen belangrijke weken aan en het zou jammer zijn als de boys zichzelf in een vervelende rangschikking manoeuvreren.
Voor volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen OWIOS op het programma.

foto en verslag: Ben van Erven