Hatto-Heim met lege handen naar huis

Trainer Jan Peter Jonkman en assistent trainer Jeroen Kloekke moesten zaterdag 9 maart een aardige puzzel oplossen om met een respectabel team koploper Hierden weerstand te bieden. Door vele en langdurige blessures startte Hatto-Heim met vijf verdedigers, Bram Neuteboom en Ward Willemsen respectievelijk links – en rechts ‘wingback’. Verder in het doel Jorick Mensink; achter: Lars van den Berg, Roan Admiraal Aron Winkelhorst; middenveld: Elnathan van Dijk en Twan van Rijssen; voorhoede: Robin van der Ziel, Jesse Winkelaar en Bas Behrens.
Om 15.00 uur floot scheidsrechter J.D. Maestre Rocha de wedstrijd van start en werd Hatto-Heim vanaf de eerste minuut in de verdediging gedrukt zonder noemenswaardige kansen voor Hierden. Na 22 minuten kwam pas de eerste hoekschop voor Hierden. Dat leverde een grote kans voor Hierden op, maar Mensink hield met een prachtige redding, door de bal uit de hoek te tikken, zijn doel nog schoon. In de 26e minuut moest Hatto-Heim toch capituleren, een voorzet van Lars van de Wetering werd door Paul van Prehn verzilverd.

Zware blessure
Hatto-Heim liet zich door deze kleine tegenvaller niet van de wijs brengen en nam zelf het initiatief over wat in de 28e minuut een kans voor Robin van der Ziel opleverde maar kon deze helaas niet verzilveren. In de 35e minuut een tegenvaller voor Hatto-Heim. Jesse Winkelaar moet het veld verlaten door een schouderblessure en is naar alle waarschijnlijkheid ook een aantal weken uitgeschakeld. Dirk Agterhuis verving Winkelaar meer als verdienstelijk. In de 40e minuut nog een vrije trap voor Hierden welke door Mensink onschadelijk werd gemaakt. In de 44e minuut opnieuw een tegenvaller voor Hatto-Heim. Bas Behrens moest met brancard van het veld door een zware blessure, waardoor hij ook een aantal weken is uitgeschakeld

Gelukje
In de tweede helft kwam Vigo Kroes in het veld voor Bas Behrens. In de 47e minuut springt iedereen op die Hatto-Heim in zijn/haar hart heeft. Dirk Agterhuis werd in het strafschopgebied omver gelopen in doelrijpe positie maar scheidsrechter wilde niet aan een strafschop denken en liet doorspelen. In de 52e minuut opnieuw een klein twijfelgevalletje.
Vigo Kroes werd binnen de beruchte lijnen van achter aangevallen maar volgens scheidsrechter werd de bal gespeeld. In de 62e minuut werd Paul van Prehn gewisseld die in de thuiswedstrijd nog vier keer had gescoord.
Drie minuten later een geluk voor Hatto-Heim. Speler Van Hierden liep alleen op de doelman af die voor de bal gaat, maar ondertussen ook de speler van Hierden ‘meeneemt’. Scheidsrechter wuift een strafschop weg en laat doorspelen.
Had gekund…

Dit was uitstel van executie want in de 70e minuut kwam Hierden op 2-0 na in eerste instantie weer een redding van Jorick maar de bal kwam voor de voeten van Dani Cloteda met weinig moeite de 2-0 kon intikken. Daarna was het verzet van Hatto-Heim gebroken en kon Lars van de Wetering nog 3-0 maken.
In de 77e minuut mocht Michiel Agterhuis verdienstelijk zijn debuut maken in het eerste.
Agterhuis is basisspeler in JO17-1 en mocht de laatste minuten samen met zijn broer Dirk in het eerste spelen. Hatto-Heim werd de eretreffer ook niet gegund en ging na 94 minuten met een 3-0 nederlaag van het veld.

Toch wel een compliment aan spelers en staf om in deze verrassende opstelling, ook niet getraind, zoveel weerstand aan de koploper te bieden.
Zaterdag speelt Hatto-Heim een thuiswedstrijd tegen vv Nunspeet die zaterdag na een 0-2 achterstand toch nog terug kwam en een gelijkspel uit het vuur sleepte (2-2) tegen ZZVV.

Redactie: Gradus Dijkman