Hattem doet zaterdag mee aan internationale oproep voor vrede in Oekraïne

De gemeente Hattem doet zaterdag mee aan een internationale oproep voor vrede in Oekraïne.

Het gaat om een actie van het samenwerkingsverband van verschillende Europese steden Eurocities, die wordt gesteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB).

Kerkplein
Hattem haakt hier op in met een korte bijeenkomst, zaterdagmorgen om 10.00 uur op het Kerkplein naast de Grote of AndreasKerk. Burgemeester Marleen Sanderse is ook aanwezig. Iedereen is welkom om deze oproep voor vrede bij te wonen.

Waxinelichtje meenemen
“Het verzoek is een eigen waxinelichtje met een glazen pot of kaarshouder mee te nemen. Deze kaarsjes kunnen dan ter plaatse worden aangestoken. Beschikt u over een Oekraïense vlag? Dan kunt u die ook meenemen naar het Kerkplein als blijk van solidariteit met de Oekraïnse vluchtelingen en andere slachtoffers van het oorlogsgeweld”, aldus de oproep van de gemeente Hattem.

Inwoners van steden en gemeenten in heell Europa worden opgeroepen om zich op deze dag te verzamelen voor het stadhuis van hun woonplaats. Het is een moment om stil te staan bij de oorlog in Oekraïne en een oproep te doen voor vrede in dat land. Dit plan van Eurocities, een netwerkorganisatie van meer dan tweehonderd Europese steden, wordt ondersteund door Nederlandse burgemeesters en gemeenten.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in