Vuurwerk kopen in Duitsland: Wat je moet weten

Voor velen is het een traditie om vuurwerk in te slaan en de jaarwisseling met een knal te vieren. Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiest er echter voor om hun vuurwerk in Duitsland te kopen. Maar waarom is dit zo populair en wat zijn de regels omtrent het kopen van vuurwerk in ons buurland?

Waarom kiezen voor Duits vuurwerk?
De belangrijkste reden waarom veel Nederlanders ervoor kiezen om vuurwerk in Duitsland te kopen, is de prijs. Duits vuurwerk is vaak goedkoper dan het vuurwerk dat in Nederland verkrijgbaar is. Dit prijsverschil kan aanzienlijk zijn, waardoor het voor veel mensen de moeite waard is om de grens over te steken en hun vuurwerk in Duitsland in te slaan.

Is het legaal om vuurwerk in Duitsland te kopen?
Ja, het is volkomen legaal om vuurwerk in Duitsland te kopen. Er zijn wel enkele regels waaraan je je moet houden. In Nederland mag je per persoon maximaal 25 kilo vuurwerk in bezit hebben. Dit betekent dat je in Duitsland vuurwerk kan kopen, zolang je maar niet meer dan deze limiet meeneemt. Bovendien kun je ervoor kiezen om je vuurwerk online te bestellen. Vuurwerk mag echter nooit per post verstuurd worden, maar alleen opgehaald worden bij een legaal verkooppunt zoals Heron Fireworks in Elten.

Wat je niet mag meenemen
Hoewel het legaal is om vuurwerk in Duitsland te kopen, is niet al het vuurwerk dat in Duitsland verkrijgbaar is, toegestaan in Nederland. Sinds 2020 zijn bepaalde soorten vuurwerk, zoals knalvuurwerk en vuurpijlen, verboden in Nederland. Dit betekent dat je dit soort vuurwerk wel in Duitsland kunt kopen, maar het niet naar Nederland mag brengen. Als je wordt betrapt met verboden vuurwerk, kun je een boete krijgen en wordt je vuurwerk in beslag genomen.

Aanvullende regels
Er zijn enkele aanvullende regels waarmee je rekening moet houden als je vuurwerk in Duitsland koopt:
* Het vuurwerk moet voorzien zijn van een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Controleer dus altijd de verpakking voordat je een aankoop doet.
* Het vuurwerk moet een CE-keurmerk hebben. Dit keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan de eisen van de Europese Unie.
* Je mag maximaal 25 kilo vuurwerk per auto vervoeren en invoeren in Nederland.
* Vuurwerk mag alleen gekocht worden op 29, 30 en 31 december in Duitsland.

Een fijne jaarwisseling
Het kopen van vuurwerk in Duitsland kan een voordelige optie zijn voor veel Nederlanders. Echter, het is essentieel om op de hoogte te zijn van de regels en beperkingen om problemen bij de grens te voorkomen. Door je aan deze regels te houden, kun je genieten van een spectaculaire jaarwisseling zonder zorgen!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in