Concert Journey of life op 18 maart

Zaterdag 18 maart biedt de Christelijke Muziekvereniging weer een prachtig programma aan. Het concert dat het A-orkest dan geeft, heeft als titel “Journey of life”. Dit is namelijk de rode draad door de gekozen stukken. Muziek is een belangrijk onderdeel van de Hattemer cultuur en verbindt mensen op basis van hun gemeenschappelijke muzikale voorkeur. Muziek heeft de kracht om emoties op te wekken, herinneringen op te roepen en mensen te inspireren, wat bijdraagt aan de band tussen mensen. De CMH heeft de verbinding die muziek geeft in het leven, vertaald naar een programma waarin de reis van het leven terugkomt in de stukken.

Het muziekprogramma
De compositie Mantra, een van de grote werken die deze avond wordt gespeeld, werd door de Oostenrijker Thomas Doss geschreven in opdracht van Fanfare Concordia Middelstum ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan. Thomas heeft als basis voor dit werk een bestaand thema gebruikt, namelijk de melodie van psalm 150. Dit motief wordt herhaald in fragmenten, op de wijze van een mantra. “Deze beschermende mantra voert ons door de gevaarlijke rotsen en wilde wateren van het leven, door serene eilanden als toevluchtsoord en plaatsen van kalme meditatie, uitmondend in een vol klinkend koraal dat de compositie op een elegante manier afsluit”, aldus de componist. Mantra is dus een werk wat verwoord wat we als mens op onze reis in het leven tegen kunnen komen. Tegenslagen, gevaar, maar ook toevluchtsoorden.
Daarnaast speelt het A-orkest o.a. het stuk Lake of the Moon. Dit werk verhaalt over de reis die de Azteken maakten over de wereld naar hun eindbestemming.
‘Light Walk’ is van het Leger des Heils en geïnspireerd op het Lied ‘Walking in the Light’.
Het concert begint om 20.00 uur en is in de Open Poort. Meer informatie is te vinden op www.cmhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in