Hengelsportvereniging Helpt Elkander sluit De Koelucht af

Hengelsportvereniging Helpt Elkander beschikt over een aantal mooie viswateren. Deze zijn deels eigendom en worden ook deels gepacht. De meeste wateren zijn uitsluitend te bevissen door sportvissers aangesloten bij HSV Helpt Elkander.

Een van die viswateren is De Koelucht 1 en 2 te Zalk. De koeluchter gaten bestaan uit een voormalige zuidelijke hoofdarm en nu afgesloten deel van de IJssel (Koelucht 1 / de Hank) en een afgegraven zandeiland die de rivier in vroeger eeuwen heeft gesplitst in een noordelijke en zuidelijke loop (Koelucht 2). De bodem weerspiegelt de historie: in De Koelucht 1 tref je vrij steile door klei gevormde bodemstructuren aan. De diepte varieert van vrij ondiep aan de kanten tot ongeveer 13 meter in het midden van De Koelucht 1. Tevens liggen daar volgens duikers enkele objecten waar je heel goed je vistuig aan kan verspelen (o.a. twee zeer grote ankers en een gezonken motorboot). De bodem van De Koelucht 2 is meer zanderig van aard.

De laatste tijd hebben leden ervaren dat er mensen op het terrein komen die er niets te zoeken hebben en rotzooi achterlaten. Daarom gaat de visvereniging het toegangsslot vernieuwen. De sleutel van dit nieuwe slot is alleen beschikbaar voor leden die zich hiervoor hebben aangemeld. Zij kunnen deze sleutel op 4 april van half 8 tot half 9 ophalen in het clubgebouw van de vereniging Kraaienbergstraat 2 te Hattem. Vanaf 5 april kan men ook terecht bij het TIP Markt 2 te Hattem.

De jaarvergadering van Helpt Elkander wordt op donderdag 7 april gehouden in het gebouw van de Hattemer IJsvereniging. Aanvang 20.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in