Hattem krijgt 100.000 euro voor aanleg groene zone De Veldhoeve

Gedeputeerde Peter Kerris maakte vanmiddag de negen winnaars bekend van de Challenge Groene Icoonprojecten. Zij ontvangen ieder € 100.000 om hun groene droomplannen werkelijkheid te maken. Een van deze Icoonprojecten is de vergroening van de Veldhoeve in Hattem.

Aan de rand van Assenrade ligt de Veldhoeve. Dit plein is verhard, waarbij de voormalige verbinding met de Middelwetering, een centrale watergang in de polder, te zien is door een gemetselde blauwe lijn. Rondom de Veldhoeve zijn appartementen, een aantal ondernemers en een kerk te vinden. Tekst gaat verder na de video.

Groene aantrekkelijke plek
De gemeente Hattem gaat, samen met woonstichting Triada, kerk De Open Poort, de omliggende ondernemers, andere initiatiefnemers en omwonenden, de challenge aan om van dit versteende gebied een Groen Icoon te maken. Door de subsidie kunnen zij hun plannen verwezenlijken.

Volgens de jury laat dit project mooi zien hoe je samen met bewoners en ondernemers een versteend plein kunt transformeren tot een groene, aangename ontmoetingsplek. De betrokkenheid van de buurt blijft niet beperkt tot de planfase; de omwonenden en organisaties uit de omgeving helpen ook actief mee bij het aanplanten en onderhouden van het groen en het organiseren van diverse gezellige activiteiten op het plein. Bij de plantkeuze is rekening gehouden met variatie in beplanting en dit is nauwkeurig en uitvoerig uitgewerkt. Ook het plan voor sedum en zonnepanelen op de daken vindt de jury veelbelovend.

Gedeputeerde Peter Kerris: ”We hebben meer groen en minder steen nodig in onze dorpen en steden. Een groene stad of dorp zorgt voor meer planten en dieren én is beter voorbereid op hitte en wateroverlast. De winnaars van de challenge laten zien dat je je woonomgeving groener kunt maken als je er samen de schouders onder zet en dat het er ook mooier uit komt te zien.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in