Steun de Hattemer ondernemers

Door de corona-maatregelen zijn veel winkels in het centrum van Hattem gesloten. Daardoor neemt de vitaliteit van de binnenstad af. Maar ook zorgt dit ervoor dat een aantal ondernemers het op dit moment lastig heeft.

De Hattemer Ondernemersvereniging HAVO zoekt naar initiatieven om dit alles het hoofd te kunnen bieden. Een voorbeeld daarvan is de gezamenlijke website van de Hattemer ondernemers shoppen in Hattem die binnenkort online gaat. Straks kunnen alle inwoners van Hattem ook vanuit huis boodschappen doen bij winkeliers in Hattem. Voorzitter Klaas van Dieren vertelde hierover in het programma ‘Hattemers in Coronatijd’ van 8 februari. Dit gesprek is na te luisteren via Uitzending Gemist.

Het CDA had deze week overleg met de HAVO. De HAVO werd daarin vertegenwoordigd door Klaas van Dieren, Margreeth Hartman en Hetty Scholtens. Zij spraken met CDA-fractieleden Remco Dijkstra, Teun Juk en Harry Kremer over de plannen voor de toekomst en de problemen.

Steunfonds
Zo werd er over de plannen voor een steunfonds gesproken voor ondernemers die het moeilijk hebben. Klaas van Dieren: “Verschillende partijen doen hierin al mee. Met dit fonds willen we ondernemers die nu buiten de subsidieboot vallen helpen door het verstrekken van leningen.” De CDA-fractie gaf aan hier positief tegenover te staan en deed een aantal suggesties voor mogelijke participanten. Fractievoorzitter Teun Juk: “Wel is het belangrijk dat er een goede toetsing plaatsvindt. Ondernemers moeten voldoende ondernemerskracht hebben. Bovendien moet duidelijk zijn dat ondernemers die een beroep doen op het fonds dat doen vanwege de coronacrisis.”

Derde supermarkt
Verder werd nog van gedachten gewisseld over de plannen rondom de komst van een derde supermarkt. Daarbij ging het onder meer over de locatie, het aantal vierkante meters en de verkeersstromen. Dit onderwerp komt binnenkort in de gemeenteraad aan de orde.

Koop lokaal
De CDA-fractie gaf verder aan dat de ontwikkeling rond het Uilennest met wonen, zorg en onderwijsvoorzieningen goed is voor het bezoek aan de binnenstad. Teun Juk: “De CDA-fractie steunt de oproep Koop lokaal in Hattem dan ook van harte. Het behoud van een vitale binnenstad kan immers alleen wanneer de Hattemers er zelf ook blijven winkelen.”
Tot slot hield Klaas van Dieren een warm pleidooi voor een goede samenwerking tussen alle partijen in de binnenstad: “Met samen Hattem kom je het verst!”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in