Wintermaatjes #aandachtvoorelkaar

Hattemers zorgen extra voor elkaar tijdens het project Wintermaatjes. Doe mee aan het Wintermaatjesproject en breng warmte in het leven van een ander.

Het coronavirus heeft een grote invloed op het sociale en maatschappelijke leven in Hattem. Steeds meer mensen, zowel jongeren als ouderen, missen de contacten en voelen zich eenzaam. Er zijn weinig activiteiten, het verenigingsleven ligt plat en bijeenkomsten vinden digitaal plaats. Jongeren missen de sport en het chillen met vrienden. We kunnen geen sportwedstrijden bezoeken, naar de muziek- of koorrepetities of een kerkdienst. Kortom het is lastig om als Hattemers elkaar te ontmoeten. Nu we massaal thuiszitten, ligt eenzaamheid op de loer en daar wil de netwerkgroep Hattemers in coronatijd iets aan doen. Deze netwerkgroep bestaat uit mensen die betrokken zijn bij verschillende organisaties zoals Ondernemersvereniging Havo, Sportkoepel, Raad van de Kerken, Stichting Welzijn Hattem, De Hattemer, RTV Hattem, gemeente Hattem en MantelzorgNL. Samen zoeken zij naar de kracht van de Hattemers.

Wintermaatje
Om meer met elkaar in contact te komen in deze coronatijd start het project Wintermaatje. Door dit project komen mensen die elkaar niet kennen met elkaar in contact. Het gaat hier om vrijwilligers, de Wintermaatjes, die omkijken naar mensen die behoefte hebben aan sociaal contact. Als Wintermaatje laat je minimaal één keer per week iets van je horen aan de persoon van wie je het maatje bent. Het gaat niet om materiële zaken, maar om kleine attenties, een bezoek of telefoontje. Je kunt hierbij denken aan een mooie kaart of gedicht, een bloem, tekening, knutselwerkje of tijdschrift. De intentie is dat er niet veel geld in wordt gestoken, maar vooral veel aandacht en liefde. De persoon die om een maatje heeft gevraagd, heeft op deze manier weer regelmatig contact met een ander. In overleg kan op 1,5 meter afstand een bezoek worden gebracht. Zelfs online of per telefoon zijn er mogelijkheden om in contact te blijven. Kijk voor meer suggesties op de website Aandacht voor elkaar.

Aanmelden
Wil je iets betekenen voor een ander en zo wat warmte brengen in deze wintermaanden? Laat je koppelen als Wintermaatje aan een mede-Hattemer om die persoon een hart onder de riem te steken. Het contact tussen de maatjes is van grote meerwaarde juist in deze tijd. Vind jij of vindt u het fijn om iets te beteken voor een mede-Hattemer? Dan ontvangen we graag de contactgegevens.

Maar ook komen wij graag in contact met mensen die behoefte hebben aan een maatje. Voel jij je eenzaam en heb je behoefte aan iemand die af en toe vraagt hoe het met je gaat? Laat ons dit weten. Samen zorgen we ervoor dat we als Hattemers deze donkere wintermaanden doorkomen. Ook organisaties, verenigingen en buren kunnen iemand opgeven om in het zonnetje te zetten.

Het Wintermaatjesproject loopt van half december tot 1 maart 2021. Het Coronahulppunt Hattem zorgt dat de Wintermaatjes aan elkaar worden gekoppeld.

Voor meer informatie of aanmelden: info@swhattem.nl  Aanmelden kan ook door een brief in de bus te doen bij het kantoor van Stichting Welzijn Hattem in de Marke of bij het kantoor van De Hattemer aan de Tweede Walsteeg 4 in de binnenstad.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in