Volleybaldames HVV houden aansluiting met nummer 1

In een aardig gevulde sporthal op een regenachtige zaterdag lieten de dames van HVV weer zien dat ze niet voor niets boven aan mee draaien. Radio Hattem deed live verslag van de wedstrijd.

HVV was niet helemaal compleet en moest het vandaag doen zonder midden Moniek en diagonaal Susanne. Maar gelukkig wilde Daphne wel een poging wagen om weer een keer een wedstrijd te spelen, na anderhalf jaar geen wedstrijden en aantal malen mee trainen. Coach Berny gaf van te voren aan dat er vol voor de 4-0 winst gegaan moest worden. Gezien de positie van SDS zou dit moeten kunnen en ook vanuit de ambitie om in de top mee te draaien.

 Berny stuurde de volgende speelsters het veld in Eva,Suzanne, Germaine, Denise, Daphne, Rosalie en libero Hanna. De dames hadden de woorden van Berny goed in hun oren geknoopt en begonnen scherp aan de wedstrijd. Er werd goed en netjes gespeeld. SDS zat er met de blokkering goedb ij, maar HVV wist hier goed mee om te gaan en regelmatig van te profiteren. De passing lag heel behoorlijk waardoor Rosalie kon variëren in het bedienen van de aanvalsters. Het was een mooie set en het enthousiasme kwam er vanaf. De set ging overtuigend naar HVV met 25-16.

 De 2de set zette hetzelfde team de ingeslagen weg door.Blokkerend zat HVV er goed bij en werd menig punt gepakt ook vanachter de 3meter werden mooie ballen gescoord. SDS had veel moeite om de service pass bij het net te krijgen, waardoor de spelverdeelster het erg lastig had. Ook deze set was duidelijk voor HVV met 25-17.

 De derde set paste coach Berny een paar wisselingen toe,Anouk speelde als libero en Linda nam de plek van Rosalie over. De set verliepwat stroever, er moest iets meer gezocht worden naar afstemming. Ook serverend ging er regelmatig een bal uit. Maar HVV bleef redelijk bij. Ellen werd ingebracht op de plek van Eva. Het werd nog even spannend maar toen besloot HVV toch even te laten zien waarom ze bovenin staan en met een paar mooie punten werd het 25-22.

De vierde set bleef deze opstelling staan en was alle scherpte weer terug. Met een geweldige service serie van Daphne kwam SDS er niet meer aan te pas. Met 25-12 was de 4-0 winst voor Berends&Slump een feit. En staan de dames op slechts 1 puntje achter de koploper EVV. Volgende weekspelen de dames tegen Blauw Wit in Oldebroek en gaan daarna de balans opmaken en het doel voor de 2de helft van het seizoen bepalen. Voor de eerste helft is de doelstelling in elk geval ruimschoots gehaald met een mooie 2e plek.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in