Deze stad werd 800 jaar geleden gesticht. Een ​​cv ketel kopen en installeren was toen nog niet aan de orde. Het lange en bewogen verleden is vandaag de dag nog steeds erg aanwezig. Het is de thuisbasis van verschillende monumenten. De Grote of Andreaskerk is bijvoorbeeld een romaans bouwwerk waarvan de fundamenten al in het jaar 1200 werden geplaatst. Het heeft nog steeds veel aspecten uit die tijd, zoals een unieke doopvont uit de 13e eeuw. Het stadhuis, dat dateert uit de 17e eeuw, en de ‘Dijkpoort’, de karakteristieke toegangspoort van de stad, behoren ook tot de herkenbaarste herkenningspunten in deze betoverende stad. Beide zijn attracties die je gewoon niet mag missen.

Terugkijken op het verleden via musea

Hattem is niet alleen de thuisbasis van unieke bouwwerken, maar ook de plaats van niet minder dan drie musea. Bij een bezoek aan het Voerman-Stadsmuseum krijg je meer inzicht in de geschiedenis. Wanneer je het Anton Pieck Museum bezoekt, word je meegenomen in de fantastische wereld van Anton Pieck, die tegenwoordig misschien wel het bekendst is vanwege het ontwerpen van themapark De Efteling. Het Bakkerijmuseum is een leerzame en vermakelijke bestemming voor mensen van alle leeftijden, vooral voor mensen met jonge kinderen. Alle ketels in deze musea worden goed onderhouden door cv ketel onderhoud Amsterdam. Zo blijf je zelfs in de winter binnen lekker warm. Naast de verbluffende architectuur en cultuur, onderscheidt Hattem zich door zijn adembenemende natuurlijke omgeving. Het ligt op de Veluwe, die bekend staat om de uitstekende wandel- en fietstochten die er gemaakt kunnen worden, zoals over het terrein van kasteel Molecaten.

Fietsen via Molecaten route

De Molecaten route is een route voor fietsers van ongeveer 40 kilometer lang en voert ze door een verscheidenheid aan landschappen. De route voert fietsers door de bossen, langs dijken met uitzicht op de IJssel, en door Hattem en Vorchten. Het is een spectaculair en afwisselend pad met opvallend veel verschillende soorten water. Bijvoorbeeld een stadsgracht, de IJssel, het Apeldoornse kanaal, binnenvaart, grachten, sloten en kolken. De Molecaten route is vernoemd naar Landgoed Molecaten dat langs het pad ligt. Op dit landgoed in Hattem vindt je een landhuis, vele boerderijen, een watermolen en een restaurant. Het beslaat meer dan 370 hectare!

Begeleide fietstochten rond Hattem

Fietstochten onder leiding van deskundige gidsen zijn nog een andere leuke manier om de omgeving van Hattem te leren kennen. Deze fietstocht duurt ongeveer twee uur en voert je door verschillende landschappen, waaronder de bosrijke omgeving van Hattem en de uiterwaarden van de IJssel. Je leert alles wat er te weten valt over de geschiedenis van Hattem van je gids. Ook verken je unieke plaatsen in de wijken direct rondom de binnenstad. De verhalen en anekdotes over het verleden van Hattem zorgen voor een interessante en vermakelijke rit door de stad.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in