Theatervoorstelling ‘Zie de mens’ in mfc de Marke

Joseph Wresinski Cultuur Stichting nodigt je uit voor de nieuwste theaterproductie Zie de mens in mfc de Marke. De voorstelling in Hattem is in samenwerking met de Vrijzinnigen Hattem en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hattem en Stichting Cultuurfonds Hattem.

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting is een multicultureel theatercollectief uit Zwolle. Het bestaat uit mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties en theatermakers. Samen maken zij theater dat de werkelijkheid van armoede over het voetlicht brengt.

Eigen ervaring met armoede
Productieleider Sarah Steeman vertelt: “Zie de mens is een theatrale collage. Ze is geïnspireerd op autobiografische geschiedenissen uit het leven van mensen in kansarme en kwetsbare situaties. De makers van de voorstelling hebben hun eigen ervaring met armoede ingezet om u mee te nemen naar het leven aan de voet van de maatschappelijke ladder. Het is een leven waar veel over gezegd, gedacht en geschreven wordt door mensen die niet in armoede leven. De vraag is of dat een juist beeld geeft van wat mensen in armoede zelf denken en ervaren.”

Solidariteit
“Zie de mens
is een persoonlijk document waarmee wij onze kennis van armoede over het voetlicht brengen en oproepen tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.”

Zeer de moeite waard, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de “ervaringsdeskundigen” worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”

Gratis
De voorstelling is gratis toegankelijk. Op dit moment is het verplicht dat je je aanmeldt en dat je een coronapas hebt.

Waar           MFC De Marke
Wanneer     Zaterdag 20 november om 20.00 uur
(zaal open 19.15 uur)
Kosten          Gratis. Vrije gift na afloop
Aanmelden   verplicht via wresinskicultuur.nl/aanmelden


Er is van Joseph Wresinski Cultuur Stichting een portret gemaakt door KRO/NRCV.
Kijk hier de uitzending terug: www.npo.nl/roderick-zoekt-licht/02-05-2017/KN_1690512

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in