Vechtpartij op school in Wapenveld, minderjarige jongen naar ziekenhuis

Bij het Sprengen College aan de Groteweg in Wapenveld is maandagmorgen een vechtpartij geweest. Daarbij is een minderjarige jongen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig die verwondingen zijn, is niet duidelijk. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Er zijn acht personen aangehouden, meldt de politie.

De politie zegt dat er acht personen zijn aangehouden en zijn meegenomen naar het bureau voor onderzoek. Nu kan er nog niks gezegd worden over de aanleiding van de vechtpartij.

Leerlingen naar huis gestuurd
De leerlingen zijn na het incident naar huis gestuurd. Rondom de school staan zeker acht politie-auto’s. De politie doet op dit moment onderzoek rondom de school en in één van de lokalen.

De school, waar onderwijs wordt gegeven aan kinderen met ernstige gedragsproblemen, wilde maandagmorgen nog niet reageren.


UPDATE 17.00 uur

Bij de vechtpartij op het Sprengen College in Wapenveld is een mes gebruikt. Acht jongeren zijn aangehouden. De politie kan nog niks zeggen over de aanleiding van het steekincident

De minderjarige jongen die gewond raakte maakt het naar omstandigheden goed. Dat zegt directeur Eppie Klein. Hij is geschrokken van het incident. “Je begint de maandag van een schoolweek anders. Ik had een vergadering buiten de school en dan word je geïnformeerd. Dan staat je maar één ding te doen: hier naartoe gaan.”

Het Sprengen College geeft onderwijs aan leerlingen met gedragsproblemen. Ook de directeur weet niet wat de aanleiding was van de steekpartij. “Er heeft een confrontatie plaatsgevonden. En waar die vandaan is gekomen? Niet vanuit de school. Niet vanuit de les.”

‘Incident bespreken in les’
De leerlingen zijn na de het incident naar huis gestuurd. De komende dagen zal de school stilstaan bij wat er vandaag is gebeurd.

“Er is een kleine groep leerlingen bij betrokken geweest, maar toch willen wij het met de totale school bespreken. Hoe ga je met elkaar om? Op welke manier kun je elkaar corrigeren? Kan het met woorden? En wanneer het niet met woorden kan, kan je dan een aantal stappen terugzetten? Dat is de belangrijkste boodschap van de mentoren richting de leerlingen zelf.”


Update 10 nov

Zes van de acht aangehouden jongeren die betrokken waren bij de vechtpartij van maandag op het Sprengen College in Wapenveld, zitten nog vast. Twee jongeren zijn vrijgelaten, zo bevestigt de politie.

Bij de vechtpartij op de middelbare school werd een mes gebruikt en raakte een minderjarige jongen gewond. Hij maakt het naar omstandigheden goed, zo deelde de geschrokken directeur Eppie Klein maandag al mee.

De zes jongeren die op dit moment nog vastzitten, worden nog verhoord. De politie kan nog niet zeggen wat zich precies heeft afgespeeld op het Sprengen College en wat de aanleiding is geweest voor de vechtpartij.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in